Skip to main content

Arepas med ost

Arepas er flade majsmelskager fra Colombia og Venezuela. De kan grilles, bages eller steges. De fyldes ofte med ingredienser som ost, kød eller grøntsager og er populære i latinamerikansk køkken.

Samlet tid
50 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 250 gr.
    Majsmel
  • 250 ml.
    Vand
  • 1 tsk.
    Fint salt
  • 50 gr.
    Revet ost
  • 1 dl.
    Solsikkeolie

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    40 min.
  • Tilberedningstid
    10 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at komme vand og salt i en skål og rør rundt, så saltet opløses i vandet.

  2. Når det er gjort, tilsættes majsmelet og der røres godt rundt, så det hele samles til en samlet dej.

  3. Lad dejen stå og trække i 30 minutter.

  4. Varm en pande op med olien, 5 minutter før du skal lave dine Arepas.

  5. Når dejen har trukket, kan du tage en håndfuld op og flade den ud i din hånd, og tilsætte osten i midten af den flade, og derefter folde siderne ind over, så du lukker din Arepas med osten inde i midten.

  6. Klap din Arepas, så den bliver ca. 1 cm. tyk og flad.

  7. Læg forsigtigt din Arepas ned på panden med den varme olie, og steg den til den er gyldenbrun på begge sider.

  8. Dette gøres, indtil der ikke er mere dej tilbage.

Går godt til