Skip to main content

Bacon whiskey kompot

Bacon whiskey kompot er noget jeg smagte for 4-5 år siden i Berlin, som en veninde havde lavet til nytårsaften hvor vi skulle have sliders, og der var en bacon whiskey kompot som man kunne putte i sin burger – JA TAK!!

Jeg har så fortolket min egen version sidenhen og her er opskriften på den!

Samlet tid
50 min.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 1 servering(er)

 • 400 gr.
  Bacontern
 • 2 dl.
  Whiskey eller bourbon
 • 100 gr.
  Smør
 • 3 stk.
  Store gule løg
 • smag til med
  Salt
 • smag til med
  Peber

Samlet tid

 • Forberedelsestid
  10 min.
 • Tilberedningstid
  40 min.

Fremgangsmetode

 1. Start med at snitte løgene i fine strimler, som vist på billedet.

 2. Steg baconternene i en sauterpande ( dyb pande ) eller stor pande ved høj varme, og når de er stegt sprøde tages baconen op og lægges på et stykke køkkenrulle eller fedtsugende papir, men behold baconfedtet i panden, da det skal bruges til løgene.

 3. Tag de snittede løg og put dem i panden med baconfedtet og steg dem ved middelhøj varme til de er begyndt at brune en smule, tilsæt så smøret så løgene har lidt mere fedtstof at hygge sig med på panden.

 4. Føler du at der er for meget fedtstof på panden, kan det være en fordel at tage et par stykker køkkenrulle og dyppe dem ned i panden, for at suge noget af fedtstoffet. Bare pas på, da fedtstoffet er meget varmt, så brug eventuelt en tang til at styre køkkenrullen med.

 5. Når løgene er brunet godt, uden at være brændte, tilsættes baconen til løgene og whiskeyen hældes over, og lad det simre og suge ind i løg og bacon i 10 minutter på middel varme.

 6. Smag til med salt og peber undervejs som det hele simrer, den kan godt tåle rigeligt af begge dele, da whiskeyen er kraftig i smagen.

 7. Synes du stadig at der er for meget fedstof i, kan du sigte det hele, så fedtet ryger fra.

 8. Server i en lækker skål eller æd det direkte fra panden, we don’t care 😉

Noter

Hvad kan den bruges til?

Jeg har før brugt den som “dressing” i en burger, hvor den passer ekstremt godt sammen med syltede rødløg, men den kan også bruges som tilbehør til et stykke kød, eller hvis man er fræk nok, som spread på et stykke ristet toastbrød.

Et lille blink med øjet.

Den hurtige læser vil ligge mærke til at jeg skriver whiskey og ikke whisky, det er simpelthen fordi jeg synes det ville være en dødssynd at bruge en skotsk whisky til madlavning, det er en whisky der skal nydes i et dråbeformet glas med en enkelt dråbe vand!

Går godt til