Skip to main content

Bacon whiskey kompot

Bacon whiskey kompot er noget jeg smagte for 4-5 år siden i Berlin, som en veninde havde lavet til nytårsaften hvor vi skulle have sliders, og der var en bacon whiskey kompot som man kunne putte i sin burger – JA TAK!!

Jeg har så fortolket min egen version sidenhen og her er opskriften på den!

Samlet tid
50 min.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 400 gr.
    Bacontern
  • 2 dl.
    Whiskey eller bourbon
  • 100 gr.
    Smør
  • 3 stk.
    Store gule løg
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    40 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at snitte løgene i fine strimler, som vist på billedet.

  2. Steg baconternene i en sauterpande ( dyb pande ) eller stor pande ved høj varme, og når de er stegt sprøde tages baconen op og lægges på et stykke køkkenrulle eller fedtsugende papir, men behold baconfedtet i panden, da det skal bruges til løgene.

  3. Tag de snittede løg og put dem i panden med baconfedtet og steg dem ved middelhøj varme til de er begyndt at brune en smule, tilsæt så smøret så løgene har lidt mere fedtstof at hygge sig med på panden.

  4. Føler du at der er for meget fedtstof på panden, kan det være en fordel at tage et par stykker køkkenrulle og dyppe dem ned i panden, for at suge noget af fedtstoffet. Bare pas på, da fedtstoffet er meget varmt, så brug eventuelt en tang til at styre køkkenrullen med.

  5. Når løgene er brunet godt, uden at være brændte, tilsættes baconen til løgene og whiskeyen hældes over, og lad det simre og suge ind i løg og bacon i 10 minutter på middel varme.

  6. Smag til med salt og peber undervejs som det hele simrer, den kan godt tåle rigeligt af begge dele, da whiskeyen er kraftig i smagen.

  7. Synes du stadig at der er for meget fedstof i, kan du sigte det hele, så fedtet ryger fra.

  8. Server i en lækker skål eller æd det direkte fra panden, we don’t care 😉

Går godt til