Skip to main content

Risotto med bacon

Risotto grundopskriften er i bund og grund noget af det nemmeste at lave, og man kan tilføje nærmest hvad som helst til det! Jeg har valgt bacon her, men har tidligere brugt confiteret and, svampe, kylling og andre lækre ting. Faktisk har jeg fået en risotto ved Iseo søen i Italien, som var med jordbær. Så alt er muligt.

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 400 gr.
    Risottoris
  • 1 spsk.
    Olivenolie
  • 1 stk.
    Løg
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 3 dl.
    Hvidvin
  • 1 l.
    Grøntsagsfond ( 2 terninger i kogende vand )
  • 200 gr.
    Parmesan
  • 100 gr.
    Smør
  • 200 gr.
    Bacontern

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    45 min.

Fremgangsmetode

  1. Hæld olien i en sauterpande ( pande med høje kanter – en wok kan også bruges ) og varm den op, snit løg og hvidløg i små tern og tilføj dem til panden.

  2. Når løg og hvidløg er klare ( gennemsigtige ), tilføjes risottorisene, som skal ristes let af, til de også er en smule gennemsigtige at se på.

  3. Når risene er en smule gennemsigtige tilsættes hvidvinen. Den skal lige koges lidt ind.

  4. Når den er ved at være kogt ind, tilsættes grøntsagsfonden, men lidt af gangen, imens der røres, så risene ikke brænder fast i bunden af panden.

  5. Gentag denne process til der ikke er mere fond tilbage. Smag på risene, hvis der stadig er lidt for meget bid i dem, kan der tilføjes lidt mere kogende vand.

  6. Imens dette gøres, kan du stege baconen til den er sprød.

  7. Når der kun er en lille smule bid i risene, rives parmesanen ud over, og røres ind i, men gem en stump til at pynte med til sidst.

  8. Tilsæt smør i mindre klumper og rør det ud i risottoen.

  9. Tilføj din sprødstegte bacon ( uden alt overskydende fedt ) og nyd en lækker risotto!

Går godt til