Skip to main content

Citronmuffins m. cashewnødder

Det er en frisk lille kage, og så tager det næsten ingen tid at lave den.

Samlet tid
ca. 35-40min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • 250 gr.
    Mel
  • 250 gr.
    Sukker
  • 165 gr.
    Smør (blødt)
  • 100 gr.
    Cashewnødder el. en anden nød efter ejet valg.
  • 4 stk.
    Æg
  • 2 tsk.
    Bagepulver
  • 1 lille
    smule salt
  • 2 tsk.
    Vaniljeessens
  • 3 stk.
    Revet citronskal
  • Frosting
  • 200 gr.
    Neutral smøreost
  • 200 gr.
    Flormelis
  • 100 gr.
    Smør (blødt)
  • 2 tsk.
    Citron

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10-15 min
  • Tilberedningstid
    ca. 24 min

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  2. Kom smør og sukker i en skål og rør det luftigt.

  3. Tilsæt citronskal og æg, og rø det sammen til en masse.

  4. Kom derefter mel, bagepulver, salt, vaniljeessens og hakkede cashewnødder i massen og samle det til der ikke er mere tørt mel.

  5. Fordel dejen i 12 muffinforme, og kom dem i ovnen i ca. 24 min. De er færdige når du kan stikke en gaffel i dem og den trækkes ud uden dej på.

  6. Imens de køler af laves frosting.

  7. Kom smør, citronsaft og flormelis i skål og pisk det sammen til det er luftigt.

  8. Vend smøreosten i og vend massen til den er klumpfri.

  9. Kom det evt. i en sprøjtepose og pynt toppen, eller server skålen til med en ske i. Så kan kan man også selv styre mængden.

  10. De går godt til en kop kaffe eller te.

  11. Velbekomme.

Går godt til