Skip to main content

Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer med kanel

Samlet tid
2 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 16 servering(er)

  • - DEJEN -
  • 35 gr.
    Gær
  • 3,5 dl.
    Mælk
  • 1 stk.
    Æg
  • 50 gr.
    Sukker
  • 650 gr.
    Hvedemel
  • 1/2 tsk.
    Salt
  • 100 gr.
    Blødt smør
  • - Remonce -
  • 150 gr.
    Blødt smør
  • 100 gr.
    Sukker
  • 50 gr.
    Brun farin
  • 1 spsk.
    Kanel
  • 1 spsk.
    Stødt kardemomme
  • - Topping -
  • 5 gr.
    Knuste kardemommefrø
  • 1 stk.
    Æg til pensling

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    1,5 time
  • Tilberedningstid
    30 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. DEJEN

  2. Lun mælken til den er fingervarm og put mælk og gæren i en røremaskine eller stor skål, hvis du ikke har en røremaskine.
    – Hvis du smuldrer gæren opløses den lettere.

  3. Tilsæt sukker og æg, og rør så det hele sammen.

  4. Tilsæt så kardemomme, hvedemel, salt og til sidst det bløde smør.

  5. Rør dejen i godt 8 minutter til den er smidig og glat, hvis den stadig er klistret, tilsæt da lidt mere mel.

  6. Sæt dejen til hævning, dækket af et fugtigt, varmt viskestykke i 1 time.

  7. REMONCE

  8. Bland brun farin, sukker, smør, stødt kardemomme og kanel i en skål.

  9. SAMLETID

  10. Rul dejen ud på en meldrysset overflade og rul den ud så den er ca. 35×50 cm.
    – Du behøver ikke stå med en tommestok og måle efter, men bare sådan cirka.

  11. Fordel remoncen på dejen, som vist på billedet længere nede.

  12. Fold så en tredjedel af dejen ind over midten og fold den sidste del ind over den første, så du ender med at have 3 lag i alt.

  13. Rul forsigtig dejen ud igen, så den bliver de ca. 35×50 cm.
    – Hvis man er for hård, kan det ske at der dannes luftbobler ved remoncen som popper, så det flyder ud, så vær lidt forsigtig.

  14. Skær så strimler på den korte led, så de er ca. 3 cm i bredden.

  15. Skær hver strimmel igennem, men undlad 2 cm i toppen, så den stadig hænger sammen.

  16. Sno de 2 løse strimler om hinanden og “snur” så hele herligheden rundt om hinanden, du kan sno det rundt om dine 3 mellemste fingre, og før så den sidste del ind igennem det “hul” der er, så det slår knude.

  17. Sæt dine snurrer på en bageplade med bagepapir og pensel dem med æg og drys med de knuste kardemommefrø.

  18. Bag snurrerne i ca. 10 minutter ved 220 grader varmluft.

  19. Tag dem ud og lad dem køle lidt ned når de er færdige, men spis dem imens de stadig er lune 😉
    – Eventuelt med lidt smør på.

Går godt til