Ingredienser til 16 servering(er)
DEJEN Lun mælken til den er fingervarm og put mælk og gæren i en røremaskine eller stor skål, hvis du ikke har en røremaskine. Tilsæt sukker og æg, og rør så det hele sammen. Tilsæt så kardemomme, hvedemel, salt og til sidst det bløde smør. Rør dejen i godt 8 minutter til den er smidig og glat, hvis den stadig er klistret, tilsæt da lidt mere mel. Sæt dejen til hævning, dækket af et fugtigt, varmt viskestykke i 1 time. REMONCE Bland brun farin, sukker, smør, stødt kardemomme og kanel i en skål. SAMLETID Rul dejen ud på en meldrysset overflade og rul den ud så den er ca. 35×50 cm. Fordel remoncen på dejen, som vist på billedet længere nede. Fold så en tredjedel af dejen ind over midten og fold den sidste del ind over den første, så du ender med at have 3 lag i alt. Rul forsigtig dejen ud igen, så den bliver de ca. 35×50 cm. Skær så strimler på den korte led, så de er ca. 3 cm i bredden. Skær hver strimmel igennem, men undlad 2 cm i toppen, så den stadig hænger sammen. Sno de 2 løse strimler om hinanden og “snur” så hele herligheden rundt om hinanden, du kan sno det rundt om dine 3 mellemste fingre, og før så den sidste del ind igennem det “hul” der er, så det slår knude. Sæt dine snurrer på en bageplade med bagepapir og pensel dem med æg og drys med de knuste kardemommefrø. Bag snurrerne i ca. 10 minutter ved 220 grader varmluft. Tag dem ud og lad dem køle lidt ned når de er færdige, men spis dem imens de stadig er lune 😉 Samlet tid
Går godt til
Fremgangsmetode
– Hvis du smuldrer gæren opløses den lettere.
– Du behøver ikke stå med en tommestok og måle efter, men bare sådan cirka.
– Hvis man er for hård, kan det ske at der dannes luftbobler ved remoncen som popper, så det flyder ud, så vær lidt forsigtig.
– Eventuelt med lidt smør på. Flere lækkerier til dig