Skip to main content

Cola kylling

Med en ris og en frisk agurksalat.

Samlet tid
45 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 5 stk.
    Kylling overlår
  • 330 ml.
    Coca cola
  • 1 hoved
    Hvidløg
  • 1 store
    Løg
  • 1/2 dl.
    Østerssovs
  • 1/2 dl.
    Soja
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • Agurksalat
  • 1 stk.
    Agurk
  • 1 store
    Løg
  • 1 fed
    Hvidløg
  • 3 stk.
    Forårsløg
  • 1 stk.
    Citron
  • 2 tsk.
    Soja
  • 1/2 tsk.
    Salt
  • 1-2 stk.
    Chili
  • 1 spsk.
    Sesamfrø
  • Ris
  • 450 gr.
    Ris

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    35 min

Fremgangsmetode

  1. Varm en sauterpande op til middelvarme med olie i.

  2. Læg kyllingelårene med skin siden ned i olien.

  3. Imens snittes løg i skiver og hvidløget pilles.

  4. Vend lårene om og kom løg og hvidløg i panden.

  5. Lad løg og hvidløg blive klare.

  6. Kom cola, østerssovs, soja og peber i panden og lad det koge op.

  7. Kom et låg på panden og skru ned, og lad det simre i 20 min.

  8. Kog risene efter anvisningerne på pakken.

  9. Start Agurksalaten.

  10. Skær agurken og løg i tern og kom dem i en skål.

  11. Skær forårsløgene og chili skrå skiver og riv/press hvidløget og kome det op i samme skål.

  12. Tilsæt saften fra 1 citron, soja, sukker og salt.

  13. Lad det stå til at retten serveres.

  14. Tag låget af panden, og skru op for varmen.

  15. Kog væsken ind og hold godt øje med at den ikke brænder på.

  16. Kyllingen er færdig når væsken er blevet tyk og karamelagtig.

  17. Server det hele sammen.

  18. Velbekomme.

Går godt til