Skip to main content

Brunede kartofler

Samlet tid
45 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 600 gr.
    Små kogte kartofler.
  • 65 gr.
    Sukker
  • 500 ml.
    Vand
  • 40 gr.
    Smør
  • Smag til med en smule salt.

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min
  • Tilberedningstid
    40 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Kom sukkeret i en pande/gryde.

  2. Smelt sukkeret ved middel-høj varme.

  3. Hold øje med sukkeret som det smelter, det skal blive mørkebrunt.

  4. Når største delen af sukkeret har fået mørkebrun farve, stoppes karameliseringen ved at komme vand i panden/gryden

  5. Sukkeret skal nu opløses i vandet.

  6. Kom kartofler og smør i panden/gryden, og skru ned på middel-lav varme.

  7. Lad det stå og koge ind, rør gerne i det ind i mellem.

  8. Nar vandet er kogt væk og sukkeret begynder at “klistre” skrues der yderligere ned på lav varme, lad dem stå her i 5-10 min.

  9. Kartoflerne smages til med salt og er nu klar til servering.

  10. Velbekomme.

Går godt til