Cottage pie

Shepperds pie, hvis men bruger lammekød

Samlet tid
1 time og 30 min
Sværhedsgrad
Mellem
Simple Tasty Recipes

Ingredienser til 5 servering(er)

  • Kødsovsen
  • 500 gr.
    Hakkekød: lam eller oksekød
  • 200 gr.
    Hokkaido græskar
  • 200 ml.
    Grønsagsbouillon
  • 120 gr.
    Porre (ca. 1 stk)
  • 100 gr.
    Løg (ca. 1 stort)
  • 100 gr.
    Tomatpure
  • 100 ml.
    Rødvin
  • 25 gr.
    Hvidløg (ca. 5 fed)
  • 20 gr.
    Engelsk sauce eller Worcesterhire sauce
  • 15 gr.
    Andefedt ( kan erstattes med smør)
  • 15 gr.
    Smør til stegning
  • 5 gr.
    Frisk Timian (ca. 1 spsk tørret)
  • 5 gr.
    Friskkværnet peber (ca. 1 spsk)
  • 5 gr.
    Salt (ca. 2 tsk)
  • 3 gr.
    Rosmarin ( ca. 1 tsk tørret)
  • Kartoffelmos
  • 800 gr.
    Skrællet kartofler
  • 50 gr.
    Smør
  • 50 gr.
    Moden cheddar
  • 30 gr.
    Piskefløde
  • 3 gr.
    Salt (1 tsk)
  • 3 gr.
    Hvid peber eller sort ( ca. 2 tsk)

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    1 time

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

  2. Skræl kartoflerne og tern dem.

  3. Kom dem i en gryde med rigeligt vand og kog dem møre.

  4. Imens snittes græskar, løg, porre og hvidløg.

  5. Varm en pande op og smelt smør og andefedt.

  6. Kom græskar, løg, porre og hvidløg og svits det godt igennem.

  7. Tilsæt kødet og brun det af sammen med timan, rosmarin, salt og peber.

  8. Kom tomat pureen i og svit det af.

  9. Tilsæt rødvin og engelsk sauce i og reducer det.

  10. Kom grønsagsbouillon i og lad det hele simre.

  11. Når Kartofler er møre, hældes vandet fra.

  12. i samme gryde kommet smør, salt og peber.

  13. Rør det godt sammen til en mos.

  14. Kom da fløde og osten i og rør det sammen.

  15. Kom kødsovsen op i et tærtefad, eller et andet ildfast fad.

  16. Dæk kødsovsen med kartoffelmosen og rids et mønster med en gaffel i kartoffelmosen.

  17. Kom fadet i ovnen i ca. 45 minutter.

  18. Server brød og/eller dampet grønsager til.

Noter

Går godt til
Følg os på instagram

© 2020 - Madhalla. All rights reserved.