Cottage pie
Shepperds pie, hvis man bruger lammekød. Denne oldgamle ret kommer fra England og er næsten lige så gammel som da kartoflen kom til Europa.
Ingredienser til 5 servering(er)
Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Skræl kartoflerne og tern dem. Kom dem i en gryde med rigeligt vand og kog dem møre. Imens snittes græskar, løg, porre og hvidløg. Varm en pande op og smelt smør og andefedt. Kom græskar, løg, porre og hvidløg og svits det godt igennem. Tilsæt kødet og brun det af sammen med timan, rosmarin, salt og peber. Kom tomat pureen i og svit det af. Tilsæt rødvin og engelsk sauce i og reducer det. Kom grønsagsbouillon i og lad det hele simre. Når Kartofler er møre, hældes vandet fra. i samme gryde kommet smør, salt og peber. Rør det godt sammen til en mos. Kom da fløde og osten i og rør det sammen. Kom kødsovsen op i et tærtefad, eller et andet ildfast fad. Dæk kødsovsen med kartoffelmosen og rids et mønster med en gaffel i kartoffelmosen. Kom fadet i ovnen i ca. 45 minutter. Server brød og/eller dampet grønsager til. Samlet tid
Fremgangsmetode
Flere lækkerier til dig