Skip to main content

Persillesovs

En klar favorit, hvis du er i tvivl om en sovs, så er svaret næsten altid persillesovs.

Samlet tid
20 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 30 gr.
    Smør
  • 30 gr.
    Hvedemel
  • 1 bundt
    Kruspersille
  • 4 dl.
    Sødmælk
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    10 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Start med at skære bladende af persillen og hak dem fint, gem stilkene, da de skal blendes.

  2. Put persillestilkene og 1 dl. af sødmælken ned i en blender og blend til det hele er en fin grøn masse.

  3. Sæt en gryde over på mellemhøj varme, tilsæt smør og lad den smelte, tilsæt så melet og pisk det rundt i gryden, og hold øje med at det ikke bruner, når melet er blevet ristet igennem tilsættes den resterende sødmælk, lidt af gangen. Sørg for at når du tilsætter lidt, at det samler sig inden du tilføjer mere – dette er for at undgå klumper.

  4. Tilsæt så din blendede mælk med persillestilkene og tilsæt den finthakkede persille til sovsen, smag til med salt og peber til du synes den er der!

Går godt til