Skip to main content

Fedtebrød med appelsinglasur

Fedtebrød er perfekt til en hyggelig eftermiddag i julen eller som en sød godbid til at forkæle dig selv eller dine gæster.

Samlet tid
20 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 100 gr.
    Hvedemel
  • 100 gr.
    Blødt smør
  • 50 gr.
    Kokosmel
  • 50 gr.
    Sukker
  • 1/2 tsk.
    Hjortetaksalt
  • GLASUR
  • 2 stk.
    Revet appelsinskal
  • 75 gr.
    Flormelis
  • 1/2 stk.
    Æggehvide

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    10 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at blande hvedemel, blødt smør, kokosmel, sukker og hjortetaksalt i en skål.

  2. Når det hele er blandet til en klump, tages den ud og deles i 3 lige store bidder på ca. 100 gram stykket.

  3. Rul de 3 dejklumper ud til pølser, og mas dem flade på en bageplade med bagepapir, som vist på billedet.

  4. Varm ovnen op på 200 grader på over og undervarme.

  5. Lav glasuren ved at blande flormelis, æggehvide og revet skal fra 2 appelsiner.

  6. Sæt nu dejen ind i ovnen, og bag den i 12 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.

  7. Tag dem ud af ovnen, og tag bagepapiret med kagerne over på et skærebræt, så de ikke bliver ved med at få varme fra bagepladen.

  8. Smør glasuren ud over og lad dem skær dem i bidder af 3 cm. bredde.

  9. Når de er kølet ned, og glasuren er fast, er de klar til servering.

Går godt til