Skip to main content

Grov Tomatsuppe

Samlet tid
1 timer og 10 min.
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 1250 gr.
    Tomater
  • 500 ml.
    Grønsagsbouillon
  • 300 gr.
    Løg
  • 100 gr.
    Hvidløg
  • 1 dl.
    Rose/hvidvin
  • 1 stk.
    Chili (Fireflame)
  • 12 gr.
    Salt
  • 20 gr.
    Peber
  • 20 gr.
    Frisk oregano
  • 25 gr.
    Frisk basilikum
  • 40 gr.
    Olivenolie
  • 15 gr.
    Sukker
  • 10 gr.
    Brun farin
  • Til servering
  • Brød
  • Creme frache
  • Parmesan

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min
  • Tilberedningstid
    50 time

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

  2. Skær tomaterne og chili i halve eller grove stykker.

  3. Kom dem i et ovnfastfad sammen med 20gr olie, hele hvidløgsfed, salt og peber.

  4. Kom fadet i ovnen i 25 min.

  5. Imens skæres løget ud i skiver og kommes i en gryde eller en pande.

  6. kom sukker, brun farin, vin og det festende olie i panden, og rør det godt rundt.

  7. Tænd for blusset på middellav varme.

  8. Løgene skal karameliseres lidt.

  9. Når tomaterne er færdige kommes de i en gryde sammen med løgene og frisk oregano. Husk at fjern hvidløgsskallerne.

  10. Kom grønsagsbouillon i gryde, bring det hele i kog.

  11. Kog suppen i 15 min. I mens kan du riste brød til.

  12. Tag oreganoen ud, og kom basilikummen i og blend det hele sammen.

  13. Server brød, creme fraiche og evt. en smule revet parmesan til.

  14. Velbekomme.

Går godt til