Skip to main content

Gyros med svinekød

Gyros er en uimodståelig græsk specialitet, kendt og elsket for sin sammensmeltning af smag og teksturer. Forestil dig først et varmt, lidt blødt og brunt ristet pita brød, der fungerer som en lækker indpakning, der er klar til at holde alle de vidunderlige ingredienser sammen.

Samlet tid
2 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 4 stk.
    Pitabrød (se opskrift)
  • 5 stk.
    Nakkekoteletter
  • MARINADE
  • 2 spsk.
    Paprika
  • 2 spsk.
    Oregano
  • 1 spsk.
    Rosmarin
  • 1 spsk.
    Salt
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 4 spsk.
    Olivenolie
  • INDHOLD
  • 400 gr.
    Tzatziki (se opskrift)
  • 4 stk.
    Tomater
  • 2 stk.
    Rødløg
  • 1 bundt
    Persille
  • 200 gr.
    Pommes frites

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    1 t. 40 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at blande marinaden og mariner nakkekoteletterne i det. Hæld det eventuelt i en plastikpose og miks det hele godt sammen i den. Lad den stå i minimum 1 time ( helst natten over )

  2. Når kødet er marineret, varmes ovnen op til 250 grader varmluft med grill.

  3. Læg kødet på en rist, på en bageplade og sæt det i ovnen i 20 minutter, eller til koteletterne får mørkere kanter ( det må godt blive sprødt )

  4. Hvis du har en airfryer, laver du bare dine pommes i den, ellers smid dem ind på en bageplade i ovnen, sammen med kødet – det skal cirka have lige så lang tid.

  5. Imens kød og pommes tilberedes kan du ordne fyldet!

  6. Start med tzatzikien – du kan finde opskriften her: KLIK HER

  7. Skær så dine rødløg i fine strimler, tomaterne i tynde skriver og hak persillen groft.

  8. Når kødet er klar, tages det ud af ovnen og hviler i 5 minutter, før det skæres i strimler.

  9. Nu er du klar til at pakke dit pitabrød med lækkerierne! Så ind med tzatziki, kød, tomat, løg og persille 😉 Velbekomme!

Går godt til