Skip to main content

Tzatziki

Samlet tid
20 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 400 gr.
    Græst yoghurt
  • 2 stk.
    Agurker
  • 3 fed
    Kina hvidløg
  • 1 tsk.
    Chiliflager
  • 1 tsk.
    Fint salt
  • 1 spsk.
    Olivenolie
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    5 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Start med at rive agurkerne på et groft rivejern, lad dem hvile i et dørslag med 1 tsk. fint salt over sig.

    Saltet trækker væsken ud af agurken, så vi ikke ender med en meget tynd og våd tzatziki.

  2. Hak eller pres hvidløgene til små stykker

  3. Når agurkerne har trukket i godt 15 min. fjerner du agurkevandet og tilføjer alle ingredienserne i en skål og rører det sammen. Smag til med salt og peber, lad det eventuelt stå i 10-15 minutter mere, så hvidløget sætter sin smag i yoghurten.

  4. Dryp olivenolie over og server 😉

Går godt til