Skip to main content

Hjemmekærnet smør

En billigere og ekstremt nem måde at lave sit eget smør på!

Samlet tid
40 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 1/2 l.
    Piskefløde 38%
  • 1 spsk.
    Havsalt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    2 min.
  • Tilberedningstid
    38 min.

Fremgangsmetode

  1. Find en røremaskine eller et elektrisk piskeris og en skål

  2. Hæld fløden i røreskålen og pisk det i 6-8 minutter – hold øje med når det skiller, det går pludseligt stærkt!

  3. Når smøret er skilt fra vallen, hældes vallen fra og smøret vaskes i vand, indtil alt vallen er vasket væk.
    Du kan gøre det under den kolde hane og have smøret i en si, eller gøre det i en skål med koldt vand ( bare skift vandet et par gange )

  4. Når smøret er skyllet skal det dryppe af i en sigte i ca. 20 minutter.

  5. Når de 20 minutter er gået, hældes smøret over i en skål og her tilsættes saltet – rør det hele godt sammen og smid det så i en beholder og på køl.

  6. Du har nu lavet dit eget smør! – Velbekomme!

Går godt til