Hjemmekærnet smør
En billigere og ekstremt nem måde at lave sit eget smør på!
Ingredienser til 1 servering(er)
Find en røremaskine eller et elektrisk piskeris og en skål Hæld fløden i røreskålen og pisk det i 6-8 minutter – hold øje med når det skiller, det går pludseligt stærkt! Når smøret er skilt fra vallen, hældes vallen fra og smøret vaskes i vand, indtil alt vallen er vasket væk. Når smøret er skyllet skal det dryppe af i en sigte i ca. 20 minutter. Når de 20 minutter er gået, hældes smøret over i en skål og her tilsættes saltet – rør det hele godt sammen og smid det så i en beholder og på køl. Du har nu lavet dit eget smør! – Velbekomme! Samlet tid
Fremgangsmetode
Du kan gøre det under den kolde hane og have smøret i en si, eller gøre det i en skål med koldt vand ( bare skift vandet et par gange )