
Hjemmekærnet smør
En billigere og ekstremt nem måde at lave sit eget smør på!
Samlet tid
40 min.
Sværhedsgrad
Nem
Ingredienser til 1 servering(er)
- 1/2 l.Piskefløde 38%
- 1 spsk.Havsalt
Samlet tid
-
Forberedelsestid2 min.
-
Tilberedningstid38 min.
Fremgangsmetode
-
Find en røremaskine eller et elektrisk piskeris og en skål
-
Hæld fløden i røreskålen og pisk det i 6-8 minutter – hold øje med når det skiller, det går pludseligt stærkt!
-
Når smøret er skilt fra vallen, hældes vallen fra og smøret vaskes i vand, indtil alt vallen er vasket væk.
Du kan gøre det under den kolde hane og have smøret i en si, eller gøre det i en skål med koldt vand ( bare skift vandet et par gange ) -
Når smøret er skyllet skal det dryppe af i en sigte i ca. 20 minutter.
-
Når de 20 minutter er gået, hældes smøret over i en skål og her tilsættes saltet – rør det hele godt sammen og smid det så i en beholder og på køl.
-
Du har nu lavet dit eget smør! – Velbekomme!
Går godt til