Skip to main content

Jordbærmarmelade

Samlet tid
30 min
Sværhedsgrad
Nem

  • 500 gr.
    Jordbær (afstilket)
  • 520 gr.
    Syltesukker
  • 1 tsk.
    Vaniliepasta eller 1 stang

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    20 min

Fremgangsmetode

  1. Skyld jordbærrene og tag stilken af.

  2. kom jordbærene i en gryde sammen med sukker og vanilie.

  3. Varm det op på middelvarme og bring det i kog.

  4. lad det koge i 5-10 min

  5. Dyp en ske i den kogene masse og lad den dryppe af, den 3. dråbe er definerende for hvor fast gelen er i marmeladen. hvis den 3. dråbe bliver siddende er den rimelig fast.

  6. Når gelefastheden er tilfredsstillende kommes marmeladen på skoldede glas (evt. med atamon) og lukkes.

  7. Vend dem på hovedet og lad dem køle af.

Går godt til