Skip to main content

Kartofler ala Fondant

Disse kartofler smelter helt på tungen, og de kan serveres til næsten hvad som helst.

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 3 store
    Bagekartofler
  • 100 gr.
    Smør (koldt)
  • 3 fed
    Hvidløg
  • 500 ml.
    Grønsagsbouillon
  • 1 lille
    Glas kapers
  • 1 spsk.
    Brunfarin
  • smag til med
    Salt og peber
  • 2 spsk.
    Olie til stegning

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    45 min

Fremgangsmetode

  1. Varm en pande op med det 1/2 smør og lidt olie til middelvarme.

  2. Skræl kartoflerne og skær dem i 2 fingerledstykkelse, og med skæleren kan du lige køre en tur på kantet, så ser du fine ud.

  3. Kom dem på panden og brund dem på begge sider.

  4. Når de er brune på begge sider tilsættes hvidløg og bouillon og der lægges låg på panden.

  5. Skru ned på lav varme og lad dem simre i 30 min.

  6. Tag kartoflerne ud af panden og skru helt op, og start med at reducer væden.

  7. Når den er reduceret til det halve Skrues der igen ned på lavt blus og der tilsættes kapers og resten af smøret.

  8. Når smøret er helt smeltet er den færdig.

  9. Velbekomme.

Går godt til