Tarte tatin
Lavet kun i ovnen.
Ingredienser til 8 servering(er)
Tænd ovnen på 180 grader. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocesser og kør den til at den begynder at klumpe, det tager ca. 15 sek. hvis ikke du har en foodprocesser skæres smøret ud i små stykker og smuldres ind i melet med fingrene til det kan samles til en klump. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir så den passer til din pande (en pande som kan gå i ovnen) og stil den på på køl. Klargør æblerne ved at skrælle dem, skære kernehuset fra og skær dem i både, for så til sidste at komme dem i en skål sammen med vaniljesukker. Kom sukker og smør en panden, og læg æblerne ovnen i. Kom panden i ovnen i 45 min. Tag den ud og lad den køle af i 10-15 min. Imens skrues ovnen op på 200 grader. Kom mørdejen på som et låg, og prik huller i det med en gaffel. kom den i ovnen igen i 25 min. Tag den ud og lad den køle af i 5 min og vend den derefter ud på et fad eller tallerken. Server is eller creme fraiche til, og gerne med et lille glas Dolcevit. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode
Flere lækkerier til dig