Skip to main content

Tarte tatin

Lavet kun i ovnen.

Samlet tid
1.5 time
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 8 servering(er)

  • Mørdej
  • 250 gr.
    Mel
  • 1 stk.
    Æg
  • 100 gr.
    Flormelis
  • 185 gr.
    Koldt smør
  • Fyld
  • 3-4 stk.
    Store madæbler
  • 125 gr.
    Sukker
  • 125 gr.
    Smør
  • 2 spsk.
    Vaniljesukker

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    1 time og 20 min

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocesser og kør den til at den begynder at klumpe, det tager ca. 15 sek. hvis ikke du har en foodprocesser skæres smøret ud i små stykker og smuldres ind i melet med fingrene til det kan samles til en klump.

  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir så den passer til din pande (en pande som kan gå i ovnen) og stil den på på køl.

  4. Klargør æblerne ved at skrælle dem, skære kernehuset fra og skær dem i både, for så til sidste at komme dem i en skål sammen med vaniljesukker.

  5. Kom sukker og smør en panden, og læg æblerne ovnen i.

  6. Kom panden i ovnen i 45 min.

  7. Tag den ud og lad den køle af i 10-15 min. Imens skrues ovnen op på 200 grader.

  8. Kom mørdejen på som et låg, og prik huller i det med en gaffel.

  9. kom den i ovnen igen i 25 min.

  10. Tag den ud og lad den køle af i 5 min og vend den derefter ud på et fad eller tallerken.

  11. Server is eller creme fraiche til, og gerne med et lille glas Dolcevit.

  12. Velbekomme.

Går godt til