Tarte tatin
Lavet kun i ovnen.
Ingredienser til 8 servering(er)
Tænd ovnen på 180 grader. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocesser og kør den til at den begynder at klumpe, det tager ca. 15 sek. hvis ikke du har en foodprocesser skæres smøret ud i små stykker og smuldres ind i melet med fingrene til det kan samles til en klump. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir så den passer til din pande (en pande som kan gå i ovnen) og stil den på på køl. Klargør æblerne ved at skrælle dem, skære kernehuset fra og skær dem i både, for så til sidste at komme dem i en skål sammen med vaniljesukker. Kom sukker og smør en panden, og læg æblerne ovnen i. Kom panden i ovnen i 45 min. Tag den ud og lad den køle af i 10-15 min. Imens skrues ovnen op på 200 grader. Kom mørdejen på som et låg, og prik huller i det med en gaffel. kom den i ovnen igen i 25 min. Tag den ud og lad den køle af i 5 min og vend den derefter ud på et fad eller tallerken. Server is eller creme fraiche til, og gerne med et lille glas Dolcevit. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode