Skip to main content

Keftedes (Græske kødboller)

Disse kødboller er en sand eksplosion af smag, hvilket kan tilskrives brugen af friske urter som mynte, persille og oregano.

Samlet tid
40 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • FARSEN
  • 2 stk.
    Rødløg
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 450 gr.
    Hakket oksekød
  • 400 gr.
    Hakket gris
  • 1 stk.
    Æg
  • 1 1/2 dl.
    Pankorasp/brødkrummer
  • 1 spsk.
    Tørret oregano
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 1 spsk.
    Groft havsalt
  • 2 spsk.
    Olivenolie
  • 1 bundt
    Frisk persille
  • 1 blade
    Frisk mynte
  • TIL STEGNING
  • 1 dl.
    Hvedemel
  • Rigeligt olivenolie

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    20 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at rive rødløgene ned i en stor skål

  2. Riv eller pres hvidløgene derned også

  3. Hak persille og mynte fint og hæld det ned i skålen

  4. Tilsæt nu resten af ingredienserne til farsen og rør det hele godt rundt! Brug evt. hænderne til at mase det hele sammen med.

  5. Rul kugler af farsen – de skal være ca. på størrelse med en bordtennisbold.

  6. Varm en pande op på mellemhøj varme og tilsæt olivenolie, til du har dækket bunden af panden med olien.

  7. Tag en skål og hæld melet i skålen, og dyp så dine farskugler i melet, til de er dækket af mel hele vejen rundt.

  8. Steg dem så i den varme olie, til de er gennemstegte og sprøde udenpå.

Går godt til