Kransekagetårn
Der er ikke meget der kan give en mere nytårsstemning end et kransekagetårn.
Ingredienser til 12 servering(er)
Ælt marcipan og flormelis godt sammen, tilsæt æggehviderne lidt af gangen, og ælt det rigtig godt, massen skal være blød men ikke klisteret. Har du en køkkenmaskine så lad den gøre det hårde arbejde for dig. Pak kransekagemassen ind i husholdningsfilm og kom det på køl min. 2 timer gerne natten over. Tænd ovnen på 230 grader alm. ovn Rul kransekage massen ud til stænger af ca. 3 cm tykkelse. Tryk stangen flad på den ene side med håndfladen, så stænderne får en trekantet form. Start med at skære et stykke af stangen på 8 cm, dernæst en på 10 cm, og øg hele siden med 2 cm indtil der ikke er mere af kransekage massen, til toppen trilles en kugle som trykkes lidt flad. Stykkerne rejses op så den spidse ende vender opad, form nu ringene og placere dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag stykkerne i 8-10 min, indtil de er gyldne hold godt øje med dem så de ikke brænder på, er de bage for lyse risikere man tårnet ikke holder. Lad dem køle helt af. Glasuren laves ved at æggehvider og flormelis røres godt sammen derefter kommes det i en sprøjtepose eller konet. Nu er du klar til at samle tårnet, placere nederste ring på det fad du ønsker at servere det på, kom glasur på ringen og sæt straks næste ring på, kom glasur på og fortsæt til tårnet er samlet. Pynt nu dit tårn efter egen fantasi. Server gode bobler til. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode