Skip to main content

Nem forloren hare (glutenfri)

Forloren hare med bacon er en ægte dansk klassiker, der tit bliver serveret om efteråret eller vinteren.

Baconens fedt smelter ind i det krydrede kød og tilfører ekstra smag og saftighed. Efter den langsomme, omhyggelige tilberedning i ovnen, er resultatet en kødet ‘hare’, der er uimodståeligt saftig indeni og behageligt sprød på ydersiden.

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 1 kg.
    Svinefars
  • 30 gr.
    Løgpulver
  • 10 gr.
    Havsalt
  • 1 spsk.
    Friskkværnet peber
  • 2 stk.
    Æg
  • 300 gr.
    Bacon i skiver
  • 2 dl.
    Vand

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    50 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at blande fars, løgpulver, havsalt, peber og æg sammen i en skål.

  2. Når det hele er blandet godt, kan du ligge dine baconskiver ud på et skærebræt, helst med ca. 1 cm. overlap over hinanden.

  3. Fordel farsen på baconskiverne og rul den så sammen som en stor pølse svøbt i bacon.

  4. Placer din “svøbte pølse” i et ildfast fad og sæt den i ovnen på 220 grader varmluft i 10 minutter.

  5. Når de 10 minutter er gået, skrues der ned på 190 grader og der hældes vand ned i fadet.

  6. Bag den nu i 40 minutter.

  7. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i ca. 10 minutter før du skærer i den.

  8. Væsken som ligger i det ildfaste fad, kan bruges til at lave en sovs med, så hæld det endelig ikke ud 😉
    Velbekomme!

Går godt til