Landbrød
Hvis du udelader surdejen, skal der tilsættes 50g vand og 50g mel ekstra.
Ingredienser til 4 servering(er)
Bland vand og surdej i en skål. Kom alt melet i og rør det sammen. Lad det stå i 10 – 20 min ( 30-40 min. hvis du ælter med håndkraft) Kom salten i og ælt det meget let, det skal kun lige samle sig. Fold dejen ind under sig selv, 4-6 gange i løbet af en time. Lad dejen stå i 2 timer. Hæld dejen ud på et bord og spænd den op til en bold. Lad den hvile i 20 min. Fold dejen så den passer til din hævekurv – drys hævekurven med glutenfri mel. hvis man ikke har en hævekurv, kan man lægge et meldrysset viskestykke i en skål. Stil hævekurven med dejen i køleskabet og lad den koldhæve i min. 12 timer. Tænd ovnen på 265 grader ( nogen bruger varmluft, det plejer jeg ikke at gøre) med en bradepande i bunden og en bradepande i nederste ribbe. Vend dejen ud på bagepapir, og snit brødet eller klip 2 rækker med snipper. Kom brødet i oven og med det sammen hæld 2.5 dl vand i bradepanden i bunden. Bag det i 15 min. Skru derefter ned på 210 grader og bag det i 33 min. Tag det ud og lad det hvile på en rist i 20 minutter inden du skære det ud. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode