Skip to main content

Landbrød

Hvis du udelader surdejen, skal der tilsættes 50g vand og 50g mel ekstra.

Samlet tid
6-16 timer
Sværhedsgrad
Avanceret

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 100 gr.
    Fuldkornsmel
  • 400 gr.
    Hvedemel (+12% protein)
  • 380 gr.
    Vand
  • 150 gr.
    Surdej
  • 15 gr.
    Salt
  • 10 gr.
    Sukker

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    6-16 timer
  • Tilberedningstid
    55 min.

Fremgangsmetode

  1. Bland vand og surdej i en skål.

  2. Kom alt melet i og rør det sammen.

  3. Lad det stå i 10 – 20 min ( 30-40 min. hvis du ælter med håndkraft)

  4. Kom salten i og ælt det meget let, det skal kun lige samle sig.

  5. Fold dejen ind under sig selv, 4-6 gange i løbet af en time.

  6. Lad dejen stå i 2 timer.

  7. Hæld dejen ud på et bord og spænd den op til en bold.

  8. Lad den hvile i 20 min.

  9. Fold dejen så den passer til din hævekurv – drys hævekurven med glutenfri mel. hvis man ikke har en hævekurv, kan man lægge et meldrysset viskestykke i en skål.

  10. Stil hævekurven med dejen i køleskabet og lad den koldhæve i min. 12 timer.

  11. Tænd ovnen på 265 grader ( nogen bruger varmluft, det plejer jeg ikke at gøre) med en bradepande i bunden og en bradepande i nederste ribbe.

  12. Vend dejen ud på bagepapir, og snit brødet eller klip 2 rækker med snipper.

  13. Kom brødet i oven og med det sammen hæld 2.5 dl vand i bradepanden i bunden.

  14. Bag det i 15 min.

  15. Skru derefter ned på 210 grader og bag det i 33 min.

  16. Tag det ud og lad det hvile på en rist i 20 minutter inden du skære det ud.

  17. Velbekomme.

Går godt til