Landbrød

Hvis du udelader surdejen, skal der tilsættes 50g vand og 50g mel ekstra.

Samlet tid
6-16 timer
Sværhedsgrad
Avanceret
Simple Tasty Recipes

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 100
    Fuldkornsmel
  • 400
    Hvedemel (+12% protein)
  • 390
    Vand
  • 100
    Surdej
  • 15
    Salt
  • 10
    Sukker
  • 5
    Gær

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    6-16 timer
  • Tilberedningstid
    55 min.

Fremgangsmetode

  1. Bland vand og gær i en skål.

  2. Kom fuldkornsmelet i og rør det sammen

  3. Tilsæt nu surdejen og bland det

  4. Kom resten af ingredienserne i UNDTAGEN salt

  5. Bland det hele så det ligner våd havregrød

  6. Lad det stå i 10 – 20 min ( 30-40 min. hvis du ælter med håndkraft)

  7. Ælt det sammen, på maskine ca 8 min ved middelhastighed

  8. Kom salten i når gluten testen er bestået – træk i dejen med våde fingre, den er færdigæltet når man kan trække dejen tynd uden den går i stykker.

  9. På maskinen æltes salten i ved lav hastighed i 30 sek, det tager 1-2 min med håndkraft.

  10. Kom dejen i en skål eller kondibøtte

  11. Stil den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over, man kan også lade den stå ved stuetemperatur i 4 timer.

  12. Hæld dejen ud på et bord og spænd den op til en bold.

  13. Lad den ligge i 1-2 timer (kernetemperaturen skal være min 16 grader)

  14. Fold dejen så den passer til din hævekurv – drys hævekurven med glutenfri mel. hvis man ikke har en hævekurv, kan man lægge et meldrysset viskestykke i en skål.

  15. Tænd ovnen på max 250 grader ( nogen bruger varmluft, det plejer jeg ikke at gøre) med en bradepande i bunden og en bradepande i nederste ribbe.

  16. Stil hævekurven med dejen i køleskabet minimun 1 time.

  17. Vend dejen ud på bagepapir, og snit brødet eller klip 2 rækker med snipper.

  18. Kom brødet i oven og med det sammen hæld 2.5 dl vand i bradepanden i bunden.

  19. Bag det i 20 min.

  20. Skru derefter ned på 210 grader og bag det i 30 min.

  21. Tag det ud og lad det hvile på en rist i 45 min.

Noter

Går godt til
Følg os på instagram

© 2020 - Madhalla. All rights reserved.