Skip to main content

Lasagne med laks, grøntsager, spinat og ricotta

Samlet tid
60
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 1 stk.
    Aubergine
  • 1 stk.
    Squash
  • 3 stk.
    brocollini
  • 150 gr.
    svampe
  • 1 stk.
    løg
  • 200 gr.
    Spinat ( frisk )
  • 500 gr.
    Fersk laks
  • 100 gr.
    Revet mozzarella
  • 1 dåse
    Ricotta ost
  • 4 dl.
    Fløde
  • 10-14 stk.
    Lasagneplader
  • smag til med
    Salt og peber
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 1/2 tsk.
    Muskatnød
  • 1/2 stk.
    Citron

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30
  • Tilberedningstid
    30

Fremgangsmetode

  1. Hak løg og hvidløg ud og sauter dem på panden i smør eller olie.

  2. Hak Squash, Aubergine, Svampe og Brocollini ud i stykker.

  3. Steg grøntsagerne på panden med løgene i en klat smør eller olie.

  4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  5. tilsæt laks og krydr med salt og peber. Riv citronskal henover.

  6. Når laksen har taget farve, tilsættes halvdelen af ricottaén og frisk spinat. Slut til sidst med at hælde fløde over. prøv dig frem med hvor meget fløde der skal bruges. hælde lidt ad gangen.

  7. Lad blandingen simre i 10 min tid.

  8. Tag et ildfast fad og smør det med smør eller olie. Læg et lag lasagneplader og fordel så blandingen i et lag over pladerne, læg små klatter ricottaost ovenpå og giv evt laget lidt salt og peber. Top med et nyt lag lasagneplader og gentag så til faddet er dækket som en normal lasagne i lag.

  9. Dæk fadet med staniol og sæt i ovnen i 25 min.

  10. Tag faddet ud af ovnen og fjern folien og kom revet mozzarella ovenpå. Sæt den ind i 5 min eller til osten er smeltet og har fået en god gylden farve.

Går godt til