Skip to main content

Lasagne

Samlet tid
22t. 45 min.
Sværhedsgrad
Avanceret

Ingredienser til 6 servering(er)

  • KØDSAUCE
  • 1,2 kg.
    Oksebryst
  • 1 hoved
    Hvidløg
  • 3 stk.
    Løg
  • 4-6 stængler
    Bladselleri
  • 3 stk.
    Rød peber
  • 5 stk.
    Forårsløg
  • 4 stk.
    Gulerødder
  • 1 stk.
    Agurk
  • 1 dåse
    Cherry tomater (dåse)
  • 45 gr.
    Tomat puré
  • 1 stk.
    Kanelstang
  • 3-4 stængler
    Rosmarin
  • 1/2 l.
    Porter
  • 1/2 dl.
    Whiskey
  • 2 spsk.
    Brun farin
  • 20 gr.
    Smør
  • 2 spsk.
    Æblecider eddike
  • 1 spsk.
    Engelske sauce
  • BECHAMEL
  • 30 gr.
    Smør
  • 65 gr.
    Mel
  • 1 l.
    Sødmælk
  • 1 tsk.
    Peber
  • 1/2 stk.
    Muskatnød
  • LASAGNEPLADER
  • 250 gr.
    Tipo 00 mel
  • 50 gr.
    Semolina
  • 187,5 gr.
    Æg
  • KRYDDERIBLANDING
  • 2 spsk.
    Paprika
  • 2 spsk.
    Løgpulver
  • 1 spsk.
    Hvidløgpulver
  • 1 spsk.
    Korianderfrø
  • 1 spsk.
    Meget groft salt
  • 1/2 spsk.
    Sennepspulver
  • 3 stk.
    Nelikker
  • 4 stk.
    Allehånde
  • 1 tsk.
    Røget paprika
  • 1 tsk.
    Fennikelfrø
  • 1/2 tsk.
    Kommen
  • 4 stk.
    Laurbærblade

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    45 min.
  • Tilberedningstid
    10 timer

Fremgangsmetode

  1. Hvis man bruger hele krydderier (hvilket er anbefalesværdigt) så skal de lige varmes på en tør pande inden de pulveriseres.

  2. Kødet snittes på toppen og krydderiblandingen drysses udover alle overflader på kødet.

  3. Kødet dækkes til og lægges på køl til næste morgen. Hvis der er mere af krydderiblandingen tilbage, så gem den til næste dag.

  4. NÆSTE DAG KL. 07

  5. Tænd ovnen på 110gr

  6. Tag en gryde der kan gå i ovnen hæld olie i sammen med hele hvidløget, undtagen 2-3 fed, de skal have skal på.

  7. Halvere 2 løg læg dem med den flade side på grydebunden, skær 2 gulerødder i store stykker og læg dem i gryden.

  8. Tænd gryden ved lav varme og lad den stå og karamellisere det hele, det må IKKE blive sort!

  9. Imens svitses/grilles kødet på alle sidder.

  10. Når det er gjort tilsættes den brune farin i gryde og lad det smelte, og tilføj der smør, og derefter 4/5 øl og al Whiskey. Resten af øllen drikker du selv.

  11. Læg kødet oven på løg og gulerødderne og læg låg på og set det i ovnen i minimum 6 timer, helst 9 timer.

  12. Lav dejen til pladerne: ælt det hele i hånden i 13-16 min. Så skulle den gerne være glat, hvis ikke så må man få nogle flere armmuller! Wrap den ind og læg den på køl i mindst 30 min.

  13. Tomatsovs: 2.5 time inden kødet er færdigt

  14. Varm en gryde op, godt med olie og læg kanelstangen i olien.

  15. Lad den varme med op indtil den har sydet i 2 min. Og tag den herefter op.

  16. Grill/svits alle grønsager undtaget løg og de resterende hvidløg. Agurkerne dele på midten og skal have meget høj varme. De røde pepperfrugter skal have sorte plamager.

  17. Når det er gjort tages skindet af pepperfrugten og alle grønsager ternes.

  18. Løg og hvidløg kommes i olien først, de skal brunes og resten af grønsagerne tilføjes når det er sket.

  19. Lad det svitse i 1-2min og hæld der eddike og engelsksovs i, når det er reduceret, tilsættes tomaterne og pure og den resterende krydderiblanding.

  20. Lad det simre i 2 timer.

  21. Bechamel saucen påbegyndes!

  22. Smelt smør og i det det er færdig med at skumme tilsættes peber og muskatnød, giv det 15-20 sek og tilsæt her melet.

  23. Hæld stille og roligt mælk i under omrøring, hvis der nu er kommer klumper i så blend det.

  24. Varm sovsen op til kogepunktet under omrøring. Og den er færdig når den har boblet i 20 sek.

  25. Del pastasejen i 4 og rul dejen ud i strimler af ca 15 x 40 cm (eller hvad der nu passer til dit lasagnefad)

  26. Tag kødet ud og sæt ovnen på 210 gr. flå kødet det og kom det i tomatsovsen, blend det der er tilbage i kødgryden, husk lige at tage de værste skaller og stængler fra, og kom det i tomatsovsen.

  27. Samletid!

  28. Kødsovs – bechamel- plade osv. husk at gem nok bechamel til at kunne dække hele toppen.

  29. Stil den i ovnen i 30 min.

  30. Tag den derefter ud og lad den hvile i 30 min.

  31. – Bon appetit.

Går godt til