Luciabrød
Det “lysende” brød som skal fordrive djævelen.
Ingredienser til 10-12 servering(er)
Tænd ovnen på 225 grader. Smelt smøret i en lille gryde. Imens blendes eller stødes sukker og safran sammen. Tag gryden af blusset når smøret er smeltet og kom mælken i gryden sammen safran-sukkeret. Bland det og lad det stå i 5 min. Smuldre gæren op i en skål og hæld smør-mælken i sammen med de resterende ingredienser. Ælt dejen glat, og lad den derefter hæve i 20 min. Del dejen i i ca 12 stykker á 60 gr. og rul dem til lille finger-tykke slanger og form dem til et krøllet ‘S’. Lad dem efterhæve i 15 min på en bagepapirsbeklædt bageplade. Pisk mælk og æg sammen, og pensle Luciabrødene og kom en rosin i midten af ´S´snirkel. Bag dem i 13 min. Lad dem køle lidt af inden de nydes. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode
Flere lækkerier til dig