Skip to main content

Luciabrød

Det “lysende” brød som skal fordrive djævelen.

Samlet tid
1 time inc. hævning
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 10-12 servering(er)

  • 400 gr.
    Mel
  • 150 gr.
    Sødmælk
  • 75 gr.
    Smør
  • 50 gr.
    Gær
  • 25 gr.
    Sukker
  • 10 gr.
    Salt
  • 1 stk.
    Æg
  • 1/2 gr.
    Safran, der skal ikke mere end 10-15 tråde til.
  • Pensling og pynt
  • 1 stk.
    Æg
  • 1 spsk.
    Mælk
  • 24 stk.
    Rosiner gerne jumbo-rosiner

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    13 min.

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 225 grader.

  2. Smelt smøret i en lille gryde.

  3. Imens blendes eller stødes sukker og safran sammen.

  4. Tag gryden af blusset når smøret er smeltet og  kom mælken i gryden sammen safran-sukkeret.

  5. Bland det og lad det stå i 5 min.

  6. Smuldre gæren op i en skål og hæld smør-mælken i sammen med de resterende ingredienser.

  7. Ælt dejen glat, og lad den derefter hæve i 20 min.

  8. Del dejen i i ca 12 stykker á 60 gr. og rul dem til lille finger-tykke slanger og form dem til et krøllet ‘S’.

  9. Lad dem efterhæve i 15 min på en bagepapirsbeklædt bageplade.

  10. Pisk mælk og æg sammen, og pensle Luciabrødene og kom en rosin i midten af ´S´snirkel.

  11. Bag dem i 13 min.

  12. Lad dem køle lidt af inden de nydes.

  13. Velbekomme.

Går godt til