Skip to main content

Naanbrød

Det kan snildt bruges til ikke-indiske retter

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 8 servering(er)

  • 500 gr.
    Mel
  • 240 gr.
    Sødmælk
  • 25 gr.
    Solsikkeolie
  • 60 gr.
    Græsk yoghurt
  • 50 gr.
    Gær
  • 20 gr.
    Sukker
  • 13 gr.
    Salt
  • Til smørelse og drys
  • 150 gr.
    Smør
  • 20 gr.
    Nigellafrø
  • 4 fed
    Hvidløg

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    15 min

Fremgangsmetode

  1. Opløs gæren i mælken i en skål.

  2. Kom alle ingredienserne i skålen og ælt det smidigt, det tager ca. 8 min. ved hastighed 2 på en Kenwood.

  3. lad dejen hæve overdækket i 30 min.

  4. Imens klares smøret i en lille gryde sammen med revet hvidløg, og sluk derefter for blusset.

  5. Del dejen i stykker af  110 gr.  og spænd dem op.

  6. Varm ovnen/pizzaovnen op på max, (De kan sagtens laves på en middelvarmpande)

  7. Rul en klump dej ud i en tykkelse på ca. 2-3 mm og bag dem i ca. 2-3 min, hvis det er på en pande skal de steges  i ca. 2 min på hver side.

  8. Tag brødet af panden og smør det med hvidløgssmøret og drys det med nigelafrø.

  9. Server dem lune til for eksempel en Dhal

     

  10. Velbekomme.

Går godt til