Skip to main content

Dhal

Et af de bedste anvendelses muligheder for garam masala finder man denne ret og så smager det forøvrigt fantastisk.

Samlet tid
60 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4-5 servering(er)

  • 130 gr.
    Røde linser
  • 1 l.
    Vand
  • 2 stk.
    Løg
  • 1 dåse
    Tomater
  • 5-7 fed
    Hvidløg
  • 4 cm.
    Ingefær
  • 3-5 stk.
    Chili (vælg selv styrken)
  • 1/2 dl.
    Olie
  • 1 spsk.
    Garam masala
  • 1 tsk.
    Spidskommen
  • 1/2 tsk.
    Gurkemeje
  • evt.
  • Naanbrød
  • Raita

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15
  • Tilberedningstid
    45

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Kog 1 liter vand

  2. Snit løg, chili, ingefær og hvidløg i små stykker.

  3. Varm en gryde/sautepande op med olie i og tilsæt løg, chili, ingefær og hvidløg.

  4. Svits det af lige ind til at hvidløget begynder at få farve.

  5. Kom nu Garam Masala, spidskommen og gurkemeje i panden og svits det af.

  6. Tilføj nu tomaterne og rør det rundt. Lad det tilberede ind til at man begynder at se olien skiller fra massen.

  7. Kom nu det kogte vand og linser i, rør det rundt.

  8. Lad det simre under låg i ca. 45 min.

  9. Smag til med salt.

  10. Server med raita og naanbrød.

Går godt til