Ingredienser til 6 servering(er)
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smøret i en lillegryde. Hak nødder og chokolade fint. Tag et stykke filodej og pensle det med smør og kom det i bunden af et tærtefad. Klip evt kanten til. Pensle endnu et stykke filo, og drys derefter nødder og chokolade på. Der skal ikke meget på. Fold filoen sammen til en vifte og derefter til en snegl. Placer den i midten af tærtefadet. Pensle et stykke filo og drys med chokolade og nødder, fold det til en vifte og fold det om “sneglen”. Fortsæt proceduren til fadet er fyldt. Pensle toppen af tærten med det resterende smør. Stil tærten i ovnen og bag den i 15 min. Imens varmes fløden op i en gryde. gerne samme gryde som smøret blev smeltet i. Kom 2 æg og 1 blomme i en skål, sammen med sukker og vaniliepaste. Pisk det godt sammen. Når fløden har boblet én gang tages den af varmen. Nu hældes den varme fløde ned i æggemassen, med en fin tynd stråle, under konstant omrøring. Pisk det hele sammen. Tag tærten ud efter 15 min. Hæld flødecremen over tærten og stil den i ovnen igen i 15 min. Tag tærten ud og lad den køle af i 10 min. inden servering Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode