Samosa med sorte kikærter.

Samosaer er oprindeligt fra indien, men der er mange køkkener der har taget den til sig, og lavet deres egen version, her er den med Ras el hanout, og i en vegansk udgave. Man kan sagtens komme kød i, det smager også fantastisk.

Samlet tid
60 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til ca. 20 servering(er)

  • 240 gr.
    Sorte kikærter (1 dåse)
  • 200 gr.
    Kartoffel
  • 150 gr.
    gulerødder
  • 150 gr.
    Løg
  • 2-5 fed
    Hvidløg
  • 15 gr.
    Ras el hanout
  • 5 gr.
    Salt
  • 1-2 l.
    Fritureolie
  • 1 pakke
    Filodej

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    30 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Skær alle grønsagerne ud så du har cirka samme størelse.

  2. Varm en pande om med olie, helt en med låg til ellers så brug en gryde, og svits alle grønsgerne af.

  3. Kom da salt og Ras el Hanout i og rør det rund.

  4. Skrue ned på lav og læg låg på og lad det stå i 15 minuter.

  5. Imens varmes fritureolien op i en gryde.

  6. Skær filodejen til, så de er ca. 10×40 cm.

  7. Pensle ét stykke dej ad gangen med vand.

  8. Kom en spsk fuld flyd i nederste hjørne.

  9. Fold det diagonalt, og så lige op, og så diagonalt igen, til det ikke er mere dej.

  10. Kom dem i olien og steg dem i ca. 6 minuter.

  11. Velbekomme.

Går godt til
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shoppen