Skip to main content

Pærechutney

Denne pærechutney er krydret, varm, sød og ekstremt lækker på en skive ost, især hvis osten har lidt bid! Chutneyen kan sagtens bruges på havregrød også, eller til et lækkert stykke kød!

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1 servering(er)

  • 5 små
    Pærer
  • 1/2 dl.
    Rørsukker
  • 1/2 dl.
    Vand
  • 1 stk.
    Rød chili
  • 1/2 tsk.
    Salt
  • 1/2 tsk.
    Stødt kanel
  • 1 stk.
    Øko citronskal

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min.
  • Tilberedningstid
    45 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at skrælle pærerne og skær dem i tern af ca. 1×1 cm.

  2. Snit chilien i små stykker.

  3. Sæt en lille gryde over på høj varme, hæld vand, sukker, pærer, chili og kanel i og bring det op i kog.

  4. Når massen koger, skrues der ned på mellem varme, og der rives citronskal i. Pres saften fra citronen i også.

  5. Lad det hele simre i 30-45 minutter, alt efter hvor hård pæren har været – pæren skal være til at mose, så er den færdig.

  6. Nu er det hele klar til at blive hældt på et skoldet glas, lad det køle ned inden du tager det i brug – Velbekomme!

Går godt til