Ingredienser til ca. 200 g servering(er)
Dag 1 Blan 80 gr. mel og 90 gr. vand sammen i et glas eller glas Læg et låg på og lad det stå ved stuetemperatur til næste dag, lågen må ikke lukke helt tæt. Dag 2. Tag 30 gr af surdejen over i et nyt glas/bøtte. Kom nu 75 gr. vand og 75 gr. mel sammen med de 30 gr. surdej. Bland det sammen, læg låg på og stil det igen ved stuetemperatur til næste dag Dag 3. Kom 30 gr. surdej i et nyt glas. Bland 100 gr. vand og 120 gr. mel sammen med de 30 gr. surdej. Bland det sammen, læg låg på og stil det igen ved stuetemperatur til næste dag. Dag 4 Kom 30 gr. surdej i et nyt glas. Bland 100 gr. vand og 120 gr. mel sammen med de 30 gr. surdej. Bland det sammen, læg låg på og stil det igen ved stuetemperatur til næste dag. Dag 5 Din surdej skulle gerne vokse sig til dobbelt størrelse i beholderen, og den vil nu være klar til brug i brød. Den surdej der bliver til overs kan gemmes i en bøtte i køleskabet i op til 14 dage, ofte meget længere. Ved at gemme den i køleskabet, kan man hurtigt lave en surdej på omkring 4-6 timer ved at lave punktet, Dag 3, med den overskydende surdej. På denne måde mindsker man også madspild. Samlet tid
Går godt til
Fremgangsmetode
Noter