Ras el hanout

Blandingskrydderiernes konge.

Det er en krydderiblanding som ikke har en fast opskrift, hvilket er rimeligt paradoksalt, at vi her i Madhalla, så har lavet en opskrift på den.

Denne version er lavet ud fra at have prøvet en masse andre Ras el hanout, og så har vi justeret hist og pist, til at den faldt i vores smag. Vi håber derfor også at den falder i jeres.

Samlet tid
45 min ( hvis det stødes ved håndkraft.)
Sværhedsgrad
Nem

  • 10 gr.
    Stødt/tørret ingefær
  • 10 gr.
    Papprka
  • 8 gr.
    Spidskommen
  • 8 gr.
    Sort peber
  • 6 gr.
    Muskatnød
  • 6 gr.
    Tørret/stødt Gurkemeje
  • 5 gr.
    Allehånde
  • 5 gr.
    Korainderfrø
  • 4 gr.
    Kardemomme
  • 4 gr.
    Kanel
  • 4 gr.
    Chili - Styrke efter eget valg.
  • 4 gr.
    Stjerneanis
  • 2 gr.
    Nelliker
  • 2 gr.
    Fennikelfrø
  • 2 gr.
    Cayenpber
  • 1 gr.
    Muskatblomme
  • 1 gr.
    Bukkehornsfrø
  • 4 stk.
    Lauerbærblade (0.5 gram)
  • 1 tsk.
    Rosenblade
  • 1/2 tsk.
    Lavendelblade

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15 min
  • Tilberedningstid
    30 min

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 160 grader.

  2. Kom alle de hele krydderier på en bradepande undtagen bukkehornsfrø og blomsterne, giv det ca. 4 min.

  3. Kom da bukkehornsfrø  i ovnen og giv det hele ca. 2 min mere.

  4. Tag det hele ud af ovnen og lad det køle et par minuter.

  5. Stød alle krydderierne til pulver, eller brug en elektriskkaffekværn, så tager det kun 2 min.

Noter

Dette krydderi er genialt til lam, men det er og rigtig lækker hvis man blander det i olie og smøre det på grønsager, som skal grillet.

Går godt til
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til shoppen