Pulled Pork
Pulled pork er en smagfuld og saftig ret, hvor svinenakke langsomt tilberedes i en krydret rub og derefter trækker i timevis på lav varme, indtil kødet bliver så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler. Resultatet er en lækker, røget og saftig kødret, der er perfekt til sandwich, tacos eller som topping på en burger.
Ingredienser til 4 servering(er)
Start med at krydre din nakkefilet i BBQ rub’en. Den skal dækkes helt ind. Læg det i et ildfast fad og sæt det enten i ovnen eller grillen. Hvis du laver det i ovn, skal ovnen sættes på 100 grader varmluft. Hvis du laver det på grill, så skal du så vidt muligt prøve at holde den på 100 grader også, men 110 gør heller ikke noget 🙂 Nu skal den bare stå og hygge sig i de næste 9 timer dækket af staniol. Når de 9 timer er gået, tager du staniolen af og begynder at smørre din nakkefilet ind i bbq sauce. Smør den gerne et par gange, og lad den blive helt sprød. Når den er sprød og der er gået 10 timer i alt, tages den ud af ovn/grill og sæt den gerne til at hvile i 20-30 minutter. Når kødet har hvilet, kan du begynde at trække det fra hinanden, med 2 gafler eller med hænderne, hvis du kan klare varmen 😉 Samlet tid
Fremgangsmetode