
Millionbøf
En god og gammeldags dansk ret, som er en hyggelig og varmende ret at spise her til efteråret.
Ingredienser til 4 servering(er)
- 1 stk.Løg
- 700 gr.Hakket oksekød
- 50 gr.Smør
- 3 spsk.Hvedemel
- 300 ml.Oksebouillon
- 2 tsk.Kulør
- smag til medSalt
- smag til medPeber
Samlet tid
-
Forberedelsestid5 min.
-
Tilberedningstid25 min.
Fremgangsmetode
-
Start med at snitte løget fint.
-
Varm en gryde op og tilsæt smør og det snittede løg, rør det godt rundt i gryden i ca. 1 min.
-
Tilsæt nu oksekødet og steg det af i gryden, til alt kødet er gennemstegt.
-
Når kødet er gennemstegt, tilsættes melet og det hele røres godt rundt. Det kan føles som om at det bliver klistret og vil brænde på, det er helt normalt 😉
-
Når det er rørt godt sammen, tilsættes bouillonen.
Her kan du bruge en oksebouillon terning, opblødt i kogende vand eller oksefond opløst i vand. -
Det hele skulle gerne føles som en tyk sovs med kødstykker i nu, men det ser selvfølgelig ikke super lækkert ud – så tilsæt kulør for at give det et mere appetitligt udseende.
-
Smag til med salt og peber.
-
Nu er du klar til at hælde det over din kartoffelmos eller hvad end du har lyst til 😉