Skip to main content

Millionbøf

En god og gammeldags dansk ret, som er en hyggelig og varmende ret at spise her til efteråret.

Samlet tid
30 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 1 stk.
    Løg
  • 700 gr.
    Hakket oksekød
  • 50 gr.
    Smør
  • 3 spsk.
    Hvedemel
  • 300 ml.
    Oksebouillon
  • 2 tsk.
    Kulør
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min.
  • Tilberedningstid
    25 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at snitte løget fint.

  2. Varm en gryde op og tilsæt smør og det snittede løg, rør det godt rundt i gryden i ca. 1 min.

  3. Tilsæt nu oksekødet og steg det af i gryden, til alt kødet er gennemstegt.

  4. Når kødet er gennemstegt, tilsættes melet og det hele røres godt rundt. Det kan føles som om at det bliver klistret og vil brænde på, det er helt normalt 😉

  5. Når det er rørt godt sammen, tilsættes bouillonen.
    Her kan du bruge en oksebouillon terning, opblødt i kogende vand eller oksefond opløst i vand.

  6. Det hele skulle gerne føles som en tyk sovs med kødstykker i nu, men det ser selvfølgelig ikke super lækkert ud – så tilsæt kulør for at give det et mere appetitligt udseende.

  7. Smag til med salt og peber.

  8. Nu er du klar til at hælde det over din kartoffelmos eller hvad end du har lyst til 😉

Går godt til