
Kalvefilet i sous vide
Det er så dejligt nemt med sous vide, det bliver aldrig tørt på denne måde.
Ingredienser til 7 servering(er)
- 1200 gr.Kalvefilet
- 3 stk.Laurbærblade
- 2 fedHvidløg
- 1 spsk.Smør
- 1 spsk.Salt
- 1 spsk.Friskkværnet peber
- Olie og smørTil stegning
Samlet tid
-
Forberedelsestid5 min
-
Tilberedningstid5 timer og 55 min
Fremgangsmetode
-
Kom salt og peber på hele fileten, og kom den i en pose, sammen med hvidløg, laurbærblade og smør. Posen skal bare være en, som du kan presse luften ud at og lukke og som er fødevare godkendt naturligvis.
-
Kom posen i et vandbad som er 55 grader. Det kan gøres med en sous vide stav/gryde eller i en ovn hvor man kan sætte ovnen på 55 grader og sætte en gryde med vand og pose derind.
-
Lad det står ved 55 grader i 5.5 timer.
-
Efter 5.5 timer varmes en pande op med smør og olie ved høj varme.
-
Tag fileten ud af posen og dup den tør med at rent klæde. Gem den væske der er i pose til evt. sovs.
-
Kom fileten på panden, og svits den på alle overflader til den er flot stegt. Ca 30 sek. på hver flade.
-
Skær fileten ud i skiver og server den, gerne med friske bønner, sovs og hasselback kartofler.
-
Velbekomme.