Skip to main content

Risotto m. Miso og svampe

Det er bare en umamifest.

Samlet tid
45 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 300 gr.
    Risottoris
  • 1.2 l.
    Vand
  • 1 dl.
    Hvidvin
  • 250 gr.
    Svampe
  • 2 stk.
    Løg
  • 4 fed
    Hvidlød
  • 2 spsk.
    Miso
  • 1/2 dl.
    Olie
  • 50 gr.
    Smør
  • 50 gr.
    Parmesan
  • smag til med stk.
    Salt og peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    35 min

Fremgangsmetode

  1. Varm en pande op med olie.

  2. Rens og skær svampenen i tykke skiver og kom dem på panden.

  3. Steg dem gyldne, Imens koges vand i en anden gryde.

  4. Når vandet koger, skrues der helt ned og kom derefter misoen i og opløs det i vandet.

  5. Snit løg og hvidløg i tern og kom dem på panden og steg dem klare.

  6. Kom risene i panden og lad dem suge alt olien og kom så vinen i.

  7. Når vinen er absorberet, tilsættes miso-vandet.

  8. Bring det i kog og skru derefter ned på middellav varme, lad det stå og simre, hvor der røres i det indimellem. Risottoen er klar når den konsistensen er cremet og risene har et lille bitte bid.

  9. Riv parmesanen så det er klar til brug.

  10. Når Risottoen syntes at være cremet tilsættes smør og parmesan.

  11. Vend det hele sammen og server den varm.

  12. Velbekomme.

Går godt til