Skip to main content

Rødkål

Ja, rødkål er måske ikke det mest sigende navn i forhold til opskriften, men det er nu en gang hvad det er kaldt i folkemunde. Rødkål er en lækker tilføjelse til anden eller flæskestegen til jul. Både fordi at kødet er fedt, sovsen er fed, kartoflerne er tunge, så man har brug for noget “surt” som kan modarbejde alt det fede og tunge mad. Det er her hvor rødkålen vinder!

Samlet tid
1 t. 20 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 6 servering(er)

  • 1 kg.
    Rødkål
  • 50 gr.
    Andefedt (eller olie eller smør)
  • 2,5 dl.
    Æblemost
  • 1.5 dl.
    Eddike
  • 160 gr.
    Ribsgele
  • smag til med
    Salt
  • smag til med
    Peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    20 min.
  • Tilberedningstid
    1 time

Fremgangsmetode

  1. Start med at halvere rødkålen og skær den derefter i kvarte. Når det er gjort, snitter du den i tynde strimler, som vist på billedet længere nede.

  2. Varm en stor gryde op og put fedtstoffet i gryden, når det er smeltet/varmt, tilsæt da den snittede rødkål.

  3. Giv gerne rødkålen lidt varme, men lad den ikke brune i gryden, det skal bare have nok til at kålet åbner sig lidt og bliver lidt blødt.

  4. Tilsæt nu æblemost, eddike og ribsgele, og rør godt rundt.

  5. Tilsæt pumpkin spice og rør det godt rundt i kålen.

  6. Sæt et låg på gryden og lad det hele koge godt sammen i ca. 35 minutter.

  7. Efter de 35 minutter kan du tage låget af, hvis der stadig er meget væske i gryden, kan du lade væsken koge lidt ind, ved at lade den koge videre uden låg på.

  8. Smag til med salt og peber, og måske lidt smør – det synes jeg i hvertfald blev super lækkert!

Går godt til