Skip to main content

Ingredienser til 5 servering(er)

  • Kødbollen
  • 400 gr.
    Hakket svinekød
  • 1 stk.
    Løg
  • 2 stk.
    Æg
  • 25 gr.
    Mel
  • 1 tsk.
    Salt
  • 1 fed
    Hvidløg
  • 2 tsk.
    Friskkværnet peber
  • 2 spsk.
    Mælk
  • 1 l.
    Kraftig hønsebouillon eller grøntsagsbouillon.
  • Karrysovsen
  • 30 gr.
    Smør
  • 30 gr.
    Mel
  • 2 spsk.
    Karry
  • 2.5 dl.
    Hønsebouillon, den som kødbollerne er kogt i.
  • 2.5 dl.
    Fløde
  • 2.5 dl.
    Sødmælk
  • 500 gr.
    Ris

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    15
  • Tilberedningstid
    45 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Kødbollen

  2. Blend mælk, æg, salt, peber og hvidløg til en ensartet masse.

  3. Kom kød og mel sammen i en skål og hæld den blendede masse i.

  4. Rør farsen sammen til den kun lige er samlet.

  5. Tag en gryde og kog bouillonen op.

  6. Form små kødboller og kom dem i den kogende bouillon. Det er vigtigt, at man ikke arbejder for meget med farsen, da det kan få bollerne til at blive seje.

  7. Kog dem i 5-7 min. og tag dem op og læg dem i et fad/skål.

  8. Lad bouillonen koge og reducere mens karrysovsen laves.

  9. Karrysovs.

  10. Smelt smørret i en sautepande eller en gryde, og kom karryen i, når smørret har skummet.

  11. Kom melet i og rør det rundt, til mel og smør er helt inkorporerede.

  12. Hæld da mælken i med en fin stråle under konstant omrøring.

  13. Tilsæt fløde og bouillon og rør det rundt.

  14. Kom kødbollerne i karrysovsen og lad det simre i 30 min.

  15. Kog risene.

  16. Smag karrysovsen til med salt og peber.

  17. Bon appetit.

Går godt til