Skip to main content

Friteret fisk

I sydøst Asien er det en helt almindelig måde at tilberede fisk, og det smager fantastisk.

Samlet tid
20 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 2 servering(er)

  • 1 stk.
    Havbars
  • 1 spsk.
    Salt
  • 1 l.
    Olie
  • 4 spsk.
    Soja
  • 2 spsk.
    Fiskesovs
  • 1 stang
    Citrongræs
  • 3 stk.
    Forårsløg
  • 2 stk.
    Chili frisk/tørret
  • 2 fed
    Hvidløg

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    10 min

Fremgangsmetode

  1. Kom olien i en stor pande og varm den op.

  2. Rens fisken, hvis det er nødvendigt, herunder at fjerne skæl.

  3. Hak critrongræs, chili og hvidløg fint og kom det i en skål sammen med fiskesovs og soja.

  4. Dup fisken tør med et viskestykke eller køkkenrulle. Snit fisken ind til benet, og salt den godt i snittene.

  5. Kom fisken i olien og imens den steger, overhældes den med varm olie med en ske.

  6. Steg den ca 3-4 min på hver side.

  7. Kom den på et fad, og i men den er varm hældes sojablandingen over den.

  8. Hak forårsløg fint og pynt fiske.

  9. Server ris til og gerne med lidt friske agurk og tomat.

  10. Velbekomme.

Går godt til