Skip to main content

Rugklapper m. surdej

De er helt perfekte til madpakken og så kræver de ikke ret meget arbejde. Hvis man starter kl. ca. 17 kan man bage det dagen efter kl 17 og så er de klar til madpakker på 3. dagen.

Samlet tid
24 timer m. hævning
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 15 servering(er)

  • 850 gr.
    Vand
  • 600 gr.
    Hvedemel
  • 400 gr.
    Rugmel
  • 200 gr.
    Surdej
  • 27 gr.
    Salt
  • evt. 25 gr.
    Maltmel
  • 10 gr.
    Sukker
  • 100 gr.
    Hørfrø
  • 100 gr.
    Havregryn (til bunden)

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    40 min

Fremgangsmetode

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og rør det hele sammen til alt er vådt.

  2. Dæk skålen til med et klæde og lad det stå og have i 3 timer.

  3. Kom et stykke bagepapir i en bradepande og fugt det.

  4. Drys havregryn på bagepapiret.

  5. Fugt hænderne og form dejen i luften so den er lidt flad, og kom de ned i bradepanden.

  6. Pres dejen jævn og flad så den fylder hele bradepanden.

  7. Kom et klæde/film over dejen og stil den på køl, til næste dag. ca. 20 timer.

  8. Varm ovnen op til 230 grader med en bradepande i bunden, hvis din ovn ikke har damp funktion.

  9. Fugt overfladen på dejen og drys med hørfrø, birkes eller havregryn og skær “klapperen” ud i den størrelse du vil have.

  10. Kom bradepanden i ovenen og bag den i 10 min med damp, eller 2.5 dl vand i bradepanden i bunden

  11. Skru ned på 180 grader og bag det færdigt i 30 min.

  12. Tag Rugklapperne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist inden de pakkes væk. Eller du kan nyde dem lune.

  13. Velbekomme.

Går godt til