Skip to main content

Svinefond

opskriften er reduceret til 1/3, da det er nemmere at håndtere med gryder i en almindelig husholdning.

Samlet tid
24 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 1l servering(er)

  • 2 kg.
    Knogler fra en gris
  • 5 l.
    Vand
  • 2 stk.
    Løg
  • 2 stk.
    Gulerødder
  • 1 stk.
    Hvidløg
  • smag til med
    Salt og peber

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    23 timer og 50 min

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

  2. Kom benene på en bradepande og oliere dem godt.

  3. Kom dem i ovnen i 30 min

  4. Imen skrælles løg og halver dem og skræl gulerødder.

  5. Kom benene i en stor gryde og hæld vand i til det dækker benene.

  6. Kom løg og gulerødder i bradepanden og sæt dem i ovenen i 15 min.

  7. Hæld vand i bunden af bradepanden og skrap det der har sat sig fast fri, og kom det hele i gryden.

  8. Bring gryden i kog og lad den derefter simre i min. 8 timer gerne 20 timer.

  9. Si grydens indhold over i en anden gryde og kog fonden ind til 1/3.

  10. Smag til med salt og peber.

  11. Kom fonden på rengjorte glas.

  12. Den er nu klar til brug når der er behov for et ordenligt skud smag.

  13. Velbekomme.

Går godt til