Svinefond
opskriften er reduceret til 1/3, da det er nemmere at håndtere med gryder i en almindelig husholdning.
Ingredienser til 1l servering(er)
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Kom benene på en bradepande og oliere dem godt. Kom dem i ovnen i 30 min Imen skrælles løg og halver dem og skræl gulerødder. Kom benene i en stor gryde og hæld vand i til det dækker benene. Kom løg og gulerødder i bradepanden og sæt dem i ovenen i 15 min. Hæld vand i bunden af bradepanden og skrap det der har sat sig fast fri, og kom det hele i gryden. Bring gryden i kog og lad den derefter simre i min. 8 timer gerne 20 timer. Si grydens indhold over i en anden gryde og kog fonden ind til 1/3. Smag til med salt og peber. Kom fonden på rengjorte glas. Den er nu klar til brug når der er behov for et ordenligt skud smag. Velbekomme. Samlet tid
Fremgangsmetode