
Svinefond
opskriften er reduceret til 1/3, da det er nemmere at håndtere med gryder i en almindelig husholdning.
Ingredienser til 1l servering(er)
- 2 kg.Knogler fra en gris
- 5 l.Vand
- 2 stk.Løg
- 2 stk.Gulerødder
- 1 stk.Hvidløg
- smag til medSalt og peber
Samlet tid
-
Forberedelsestid10 min
-
Tilberedningstid23 timer og 50 min
Fremgangsmetode
-
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
-
Kom benene på en bradepande og oliere dem godt.
-
Kom dem i ovnen i 30 min
-
Imen skrælles løg og halver dem og skræl gulerødder.
-
Kom benene i en stor gryde og hæld vand i til det dækker benene.
-
Kom løg og gulerødder i bradepanden og sæt dem i ovenen i 15 min.
-
Hæld vand i bunden af bradepanden og skrap det der har sat sig fast fri, og kom det hele i gryden.
-
Bring gryden i kog og lad den derefter simre i min. 8 timer gerne 20 timer.
-
Si grydens indhold over i en anden gryde og kog fonden ind til 1/3.
-
Smag til med salt og peber.
-
Kom fonden på rengjorte glas.
-
Den er nu klar til brug når der er behov for et ordenligt skud smag.
-
Velbekomme.