Skip to main content

Urad Dal

Urad dal er en lille, sort linse med hvidt indre, som stammer fra det indiske subkontinent.
Den er rig på protein og fiber og bruges ofte i sydasiatiske retter som dal makhani og idli.
Urad dal findes både med og uden skal og giver en cremet konsistens ved kogning.

Samlet tid
1 time
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 400 gr.
    Belugalinser
  • 1.5 l.
    Grønsags el. svampe bouillon
  • 2 store
    Løg
  • 1/2 dl.
    Olie el. Ghee
  • 1 dåse
    Kokosmælk
  • 1 tsk.
    Stødt ingefær
  • 4 fed
    Hvidløg
  • 1 stk.
    Chili efter eget valg
  • 2 spsk.
    Garam masala
  • Pynt/tilbehør
  • Koriander
  • Naan
  • Raita

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    50 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Skær løg og hvidløg i tern.

  2. Kom det i en varm gryde/sauterpande sammen med olie og dåsetomat

  3. Lad det stå og simre indtil olien trækker sig ud igen

  4. Kom så de restende ingredienser i og lad det simre ved lav varme i 40 min. under låg.

  5. Tag låget af og skru op for varmen under omrøring i ca. 5 min.

  6. Server det sammen med Naan/brød og gerne lidt Raita

Går godt til