Skip to main content

Bornholm food & drinks tour

Udgivet d.
02 aug 2021

10 steder du bare skal besøge, på Bornholm!

Er der et sted her i Danmark, som jeg har besøgt en del, så er det Bornholm! Min familie har altid haft et nært forhold til Bornholm, både fordi noget af min familie er derfra, men også fordi øen generelt giver os en ro i sjælen, som man godt kan have brug for, i en travl hverdag!

Grunden til at jeg skriver en artikel om en food & drinks tour på Bornholm, er fordi jeg føler at der er så mange gode steder på Bornholm, som mange måske ikke kender til, eller ikke vælger, da de “turistede steder” er lettere tilgængelige.

Denne food tour, som jeg har været på, viser ikke kun maden, men også drikkelse, som kan findes forskellige steder på Bornholm, så here we go!

Pizza på Levertranfabrikken

Navnet på denne restaurant lyder måske ikke super rar, men jeg kan love dig for, at det er det sted, som du selv vil vende tilbage til, når du har været der – især hvis du er vild med gode pizzaer!

Levertranfabrikken ligger i havnebyen, Snogebæk, og laver nok øens bedste stenovnspizzaer, hvor der bliver brugt lokale råvarer som topping!

De har en pizza med kartoffel og trøffel-oliventapenade, som er voldsomt populær, men også deres salami eller skinkepizza glider let ned!

Så hvis du er til en lidt mere lækker pizza, en pizza der er blevet kælet for, så er Levertranfabrikken klart et sted jeg vil anbefale!

Stemning og mad på Eco Beach Camp

Eco Beach Camp er nok det sted på Bornholm, hvor jeg med garanti vil vende tilbage til! Overnatning i luksustelte på Balka strand, det er helt klart noget jeg kan anbefale andre at gøre!

Når man vågner op efter en nat i et luksustelt, man ligger i sin store seng, kigger op på teltdugen og kan se skyggerne fra træet der danser rundt ved hjælp af solen, så lever man, og man ønsker ikke at stå op! Men alligevel, så er der noget der trækker i en, og det er en gang morgenmad, eller en toast på Eco Beach Camps tilknyttede café!

Ikke nok med at de laver en fantastisk kop kaffe, så er deres mad, generelt i caféen, helt fantastisk! Man kan få yoghurt med müsli, blødkogt æg, kardemomme snurrer, scones, toast eller rugbrødssandwich – ja, jeg kunne blive ved!

Jeg har her bestilt en toast med parmaskinke, man kan også vælge en med chorizo, begge er lige lækre!

Ud over at maden er fantastisk, så er den familie der driver stedet, helt igennem fantastiske! De er så servicemindet, altid søde og smilende, og hvis du bor der, så husker de dit navn – og det er ikke løgn!

Flæskestegsburger på Svaneke Bryghus

Ja, jeg ved godt at jeg sagde at jeg ville anbefale de lidt mere ukendte steder, så hvorfor viser jeg så Svaneke Bryghus, som nok alle der har været i Svaneke, har besøgt.

Jo, det er der en god grund til, og det er at deres flæskestegsburger er virkelig fantastisk! Der findes også et andet sted i Svaneke, som hedder “Flæskestegen”, som også laver en virkelig fantastisk flæskestegsburger, men Svaneke Bryghus får alligevel min anbefaling!

Jeg kommer lige med en lille indskydelse, i forhold til flæskestegsburgere på Bornholm. Der findes et sted i Allinge, som hedder “Det Griser”, og de mener at de har Bornholms bedste flæskestegsburger, hvortil jeg må sige at det nok er den mest kedelige og tørre flæskestegsburger jeg har fået!

Nå, men tilbage til hvorfor jeg vælger at anbefale Svaneke Bryghus som den bedste flæskestegsburger. Det er simpelthen fordi, den smager ekstremt godt, men man kan så også få sig en Svaneke øl til burgeren, og så er det jo et fantastisk måltid! Jeg valgte en Mango Galore, og det er klart en øl jeg kan anbefale! MUMS!

Øl og drinks på Penyllan og Minipenny

Nu rammer tørsten en, fordi jeg skriver om øl på Svaneke, så hvorfor ikke fortsætte med nogle virkelig gode øl fra Penyllan, som du kan få på fad hos dem, du kan købe flasker, men du kan også tage på Minipenny, som er en lille oase i midten af det turist-travle Gudhjem!

Penyllan ligger i Tejn havn, og er et bryggeri som er startet af Australieren Jessica, og hendes danske mand Christian. De havde deres første øl klar i 2018, og har lavet mange øl siden den gang. På bryggeriet kan du købe deres øl og øl fra Beer Here, samt få en kold øl serveret, som du kan nyde ude på havnen.

Trænger du til ren idyl, havehygge og afslapning imens du smager de lækre øl fra Penyllan eller Beer Here, jamen så skal du tage til Minipenny.

Minipenny er en bar som er startet i Martin Thorborg og Jannie Buchs egen garage og have i Gudhjem. Jeg snakkede med Martin om dette og han fortalte at de lige så godt kunne bruge haven til noget fornuftigt, og da de fik idéen til det, sidste år, sammen med Jessica og Christian, jamen så var der ikke andet at gøre end at få det op at køre!

Jeg er glad for at de gjorde det, for hold nu k*ft, det er et lækkert sted at nyde en, eller flere, gode øl og drinks! Man kommer lidt væk fra den travle gade i Gudhjem og kommer ind til ren råhygge – så klart en anbefaling herfra!

En fantastisk burger på Mikkeller i Årsdale havn

Okay, nu skal vi have en burger, som jeg før har fået, men jeg også hørte blive anbefalet af flere, rundt omkring på øen.

“I skal prøve burgeren på Mikkeller i Årsdale, det er den bedste burger jeg har smagt!”

Aldrig har jeg hørt en burger blive anbefalet så mange gange, og af så mange mennesker, som burgeren på Mikkeller. Ja, jeg husker den værende ret god, men så god? Jeg måtte afsted på Mikkeller igen og prøve deres burger, og jo, den var sgu god nok, den burger er virkelig fantastisk!

Hvis man har prøvet at få en burger på Gasoline Grill i København, så ved man hvor vi cirka ender henne af med denne burger, for den minder ret meget om den. Den er super simpel, men de ved bare hvordan den skal laves!

Jeg valgte at få ost og bacon i min burger… Fordi det skal man bare – hehe!

Og nå ja, så er øllene på Mikkeller, helt igennem fantastiske og der er noget til enhver smag, så værsgo!

Forfriskende havtorn slushice på Høstet

Nu har vi været ret heldige med vejret i uge 28 og 29 i år, og med den varme, så kan man ikke andet end være tørstig, men det behøver ikke altid være en kold øl! Nej, en frisk havtorn slushice passer virkelige godt ind i den varme vi havde!

Så hvis man tager en tur ud på Høstet, som er en gård på Bornholm der dyrker havtorn, kan man få sig sådan en, men du kan også købe andre lækkerier lavet på havtorn. De har marmelader, safter og mange andre spændende ting!

Rent faktisk, så er det så godt at Minipenny også besøgte Høstet, for at bruge deres havtorn i drinks! Så helt dumt er det faktisk ikke!

Gedeis på Lykkelund gedemejeri

Yes, så blev det tid til is! Men ikke den almindelige is som du plejer at købe nede på din lokale havn eller iskiosk, nej en is lavet på gedemælk.

Du tænker sikkert allerede nu, uha smager det ikke lidt for meget af ged, og hertil må jeg svare – nej!

Gedeisen var lækker og cremet og med de forskellige smage de havde valgt at tilsætte, blev isen bare helt perfekt!

Lykkelund gedemejeri er klart et besøg værd, ikke kun fordi du kan få is, men du kan også købe deres oste og besøge alle de andre dyr de har på gården, så tag endelig børnene med!

Kagebuffet hos Fru Petersens Café

Er du glad for kage, så er kagebuffeten hos Fru Petersen noget for dig! For hold da op der er meget kage at vælge imellem, her bliver maven mæt laaaaangt før øjnene!

Fru Petersens Café ejes og drives af Kit Wisweh, og hvis du lige nu sidder og tænker.. Wisweh, det lyder da bekendt, så har du ret! For det er den kendte Pizza kok, Gorm Wiswehs mor.

Kit har skabt et sted som vil minde dig om dine bedsteforældre, både på indretningen, men også smagen af kagerne, for man kan mærke at der er lagt kærlighed i begge dele!

Så tag ud, spis kage, men pas på med at tage for meget, for de vil helst undgå madspild!

Tarte Tatin på The Falcon Hotel

Vi bliver lidt ved kagen, men det er fordi at denne kage, er kagen over alle kager jeg nogensinde har fået! Denne Tarte Tatin har slået en Tarte Tatin som jeg har fået i Paris – det siger ikke så lidt!

Ikke nok med at The Falcon Hotel er fantastisk og laver fantastisk mad, som du kan læse i min artikel om stedet, ved at klikke her, så laver kokken en fantastisk Tarte Tatin, og han laver den fra bunden, når du bestiller den!

Ud over den lækre kage, som de tilbyder, er der en udsmykning på det hotel, som du gerne vil opleve med dine egne øjne!

Kaffe frappé på Dideriks Veranda

Efter en god ferie på Bornholm, med mange forskellige madoplevelser, så er man da nødt til at slutte det af med en kop kaffe, men jeg kan ikke dy mig når det så er muligt at få en Kaffe frappé, så det måtte jeg have mig, og hold da op!

Den kaffe frappé var nærmest som en milkshake lavet på kaffe. Normalt når man får sådan en serveret, så smager det mest af alt som om det er 10% kaffe, 80% isterninger og 10% mælk, og så med lidt flødeskum på toppen, men ikke denne gang!

Tag på Dideriks Veranda, sæt dig enten på selve verandaen, på terrassen eller i haven, for det er virkelig hyggeligt! Og kan du godt lige klemme en is ned, så ligger Kalas Is lige rundt om hjørnet, og det er også et besøg værd!


Comments (2)

Der er lukket for kommentarer.