Skip to main content

En mixet cocktail af Hemmingway og Karen Blixen

Udgivet d.
23 jul 2021

Dette indlæg er ikke en anmeldelse af The Falcon Hotel, men mere en beskrivelse af en aften jeg sent glemmer.

Hotellet

Jo, den er god nok, et mix af Hemmingway og Karen Blixen er den helt rigtige beskrivelse af The Falcon Hotel, som jeg besøgte i min ferie på Bornholm.

The Falcon Hotel er stadig meget nyt, da de første gang åbnede dørene i marts 2021. Hotellet drives af Martin og Mette, og så vidt jeg kunne forstå, på den ene af tjenerne denne aften, så er Martin, den ene ejer, jæger og har selv skudt alle de dyr, som de har dekoreret hotellet med.

Allerede i foyeren bliver man mødt af stemningen af Afrika, rejser, vilde dyr og luksus.
Receptionen er bygget op af gamle rejsekufferter og mørkt træ, der er pyntet med blomster og eksotiske planter.

Bag receptionen hænger allerede det første dyr, men lige rundt om hjørnet står også en bjørn og vogter over toiletterne. Så fra man træder ind ad døren, bliver man sat ind i stemningen og følelsen af, at man er kommet ud på en større rejse igennem Mette og Martins eventyrlystne univers.

Fra receptionen bliver man ført igennem en lounge, som bærer navnet “Darwins nest”.
Loungen består af et hundrede år gammelt gulv og store lædermøbler, som når du dem passerer, kalder på dig og byder dig på et glas mørkt rom og en stor cubansk cigar.

Selvom det kunne være møg hyggeligt at bruge aftenen der, måtte jeg videre ind i det næste rum, som er kaldet “Savannah Lounge”, det er her hotellets restaurant befinder sig.

Selve restauranten er fyldt med endnu flere eksotiske planter og udstoppede dyr, men også levende dyr, i form af gopler, som centralt i restauranten, stille og roligt flyder rundt i deres store oplyste akvarie, og giver en rolig og afslappende stemning.

Man får en særlig følelse, når man træder ind i restauranten og ser goplerne flyde rundt, imens man hører Billie Holliday, der spiller let i baggrunden og småsnakken fra gæsterne der sidder mellem de udstoppede og eksotiske dyr.

Det er en følelse af en forsvunden tid, en tid der var, en tid uden stress og jag, og en tid, hvor der var plads til at være en eventyrlysten livsnyder.

Maden

Om maden er noget der er inspireret af Afrika, eller rejser rundt i verdenen, det skal jeg ikke kunne svare på, for de retter jeg fik, kunne sagtens have været serveret på andre restauranter i for eksempel København, eller andre steder her på Bornholm, som Nordlandet, Melsted Badehotel og Kadeau.

Selve menuen jeg endte med at bestille hed faktisk Hemmingway, men jeg kunne også vælge en menu der hed Karen Blixen, det var bare en menu der var for lidt mere sultne personer, end jeg selv.

Til maden generelt, valgte jeg at prøve deres cocktails, i stedet for at tage vin eller øl.

Forretten

Her fik jeg en cocktail med samme navn som selve menuen, nemlig en Hemmingway.

Det var ikke bare én anretning, men hele tre forskellige anretninger, som jeg lister herunder!

  • To østers med brændt citron
  • Tun sashimi med chimichurri
  • Citrusmarineret kammusling med unika double fraiche 50% og sommertrøffel

Som I nok kan se, var det en smagsoplevelse der ville noget. Ikke nok med, at det for mig var første gang jeg prøvede østers, så er jeg heller ikke den store fiskespiser. Så at få serveret en forret med tre forskellige ting fra havet, var en udfordring, især de to østers.

Jeg fik smagt det hele, spist det og nydt det, men jeg må sige at østers, skal jeg nok prøve en gang mere eller to, måske eksperimentere med det, i eget køkken, for jeg kan ikke på nuværende tidspunkt, sige at det var noget for mig.

Tunen med chimichurri derimod, det var et kæmpe ja tak, for det var en virkelig lækker forret!

Hovedretten

Til hovedretten valgte jeg den cocktail der hedder Karen Blixen, kun fordi jeg synes det skulle passe ind i temaet.

Hovedretten bestod af et stykke vildt, hvor der til dette var et bagt spidskål med honning og ristede hasselnødder samt en masse sommergrønt. Ved siden af denne ret, var der et fladbrød tilberedt med hvidløg og persille, som lå i en cremet hummus, som man kunne skovle op med det lækre brød.

Vildtet var en udsøgt fornøjelse at tage første bid af, da det var helt mørt. Det havde en sprød, saltet og karamelliseret kant, og selvom det var et lille stykke kød, som nemt kunne klares med tre bidder, så skar jeg det alligevel i mindre bidder, for at nyde dette smagfulde stykke kød. Spidskålen var blød og let at skære i, og sammen med honningen og nødderne, gjorde det at alt bare hang super godt sammen smagsmæssigt. Det var så godt, at jeg selv var nød til at lave dette spidskål et par dage senere.

Desserten

Nu kommer vi til min favoritret, nemlig desserten, men det er faktisk ikke den dessert jeg ser mest frem til, men det finder du ud af hvorfor, lidt længere nede i dette blogindlæg.

Desserten til denne menu, består af to kugler basilikum is, hvor der er pyntet med friske basilikumblade, små hvide chokoladekugler, der knaser, og en smule rosenpeberkorn.

Lige inden jeg smagte isen, duftede jeg til den, for jeg kunne virkelig dufte basilikummen, og fik med det samme flashback-billeder, til de gange i Italien, hvor man har købt en lækker pesto på et lille lokalt marked.
Selve smagen af denne is, var ikke lige så voldsom som selve duften var. Om det havde været de friske basilikumblade der duftede så meget, eller isen, det kan jeg ikke svare på, men smagen var virkelig god!

Der var en let smag af basilikum, en lækker og cremet sødme i isen, men stadig en friskhed der sammen med chokoladekugler og peberkorn, var det en virkelig god sammensætning, som helt sikkert skal prøves igen!

Du undrer dig sikkert over, at der ikke er en cocktail til desserten også, men jeg var i bil og derfor måtte jeg spare på alkoholindtaget.

Den ekstra dessert

Det er nemlig rigtigt, jeg måtte simpelthen have den ekstra dessert. Ikke så meget fordi jeg elsker dessert, men fordi den blev så varmt anbefalet, og at den i sig selv er en af de bedste desserter der findes, efter min mening!

Jeg måtte bare prøve deres Tarte Tatin, en tærte bestående af mørdej, karamel og æbler. Det er en tærte som bliver bagt på hovedet og vendt om når den er bagt.

Tilbage i 2019 var jeg i Paris, og da det jo er Frankrig, så skal man selvfølgelig prøve de franske retter, som man altid har hørt om, eller smagt før. Så derfor besøgte jeg en finere restaurant, for at få en Tarte Tatin, og denne Tarte Tatin var alt hvad man kunne drømme om at få i en by som Paris, den var sprød og lækker…

Når det så er sagt, så må jeg være helt ærlig og indrømme, at den Tarte Tatin jeg fik på The Falcon Hotel, var overlegen og langt bedre, end den jeg fik i Paris. The Falcon Hotel, bagte den fra bunden, da jeg bestilte den, hvor jeg tror, at den jeg fik i Paris, måske har været bagt tidligere på dagen og varmet op, da jeg fik den serveret. For hold nu k*ft, jeg har aldrig nogensinde smagt noget så godt, som denne Tarte Tatin, den var luftig, den var sprød, den var saftig, den var fyldt at lækker karamel og æblesmag, og i stedet for at give mig en kugle is til tærten, gav de mig en quenelle af den fede fraiche på 50% rørt med lidt vaniljekorn.

Her fik jeg så en virkelig god cappuccino til, som bare var med til at fuldende en fantastisk aften!

Havde dette været en anmeldelse og kunne jeg give den stjerner, kokkehuer eller hjerter, jamen så skulle denne aften helt klart have 5/5 – Oplevelsen og smagene var bare fuldt ud fantastiske og The Falcon Hotel er helt klart et sted som jeg vil anbefale andre at besøge!

De smagsoplevelser jeg fik denne aften, er en klar inspiration til fremtidige retter jeg vil afprøve.

En kæmpe tak skal lyde til Mette og Martin, bliv ved med det i gør, det er intet mindre end genialt!

De kærligste og mætteste hilsner herfra!


Comments (1)

Der er lukket for kommentarer.