Skip to main content

Brunsviger

Det er en nem kage der er klar på en time, og så smager den dejligt.

Samlet tid
60 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • 100 gr.
    Smør
  • 300 gr.
    Mælk
  • 50 gr.
    Gær
  • 7 gr.
    Salt
  • 50 gr.
    Sukker
  • 500 gr.
    Mel
  • Remonce
  • 200 gr.
    Smør
  • 250 gr.
    Brun farin
  • 75 gr.
    Muscovado
  • 1/2 dl.
    Fløde

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30
  • Tilberedningstid
    14min

Fremgangsmetode

  1. Dejen

  2. Smelt smøret og kom det i en skål/køkkenmaskinen.

  3. Tilsæt mælk.

  4. Rør gæren ud i mælkeblandingen.

  5. Tilsæt de resterende ingredienser.

  6. Ælt det godt til dejen er smidig.

  7. Dæk skålen til med med plast eller et klæde, og lad den hæve i 20 min.

  8. Tænd ovnen på 220 grader.

  9. Rul dejen ud i ca 30×35 cm, og kom den i/på en bradepande.

  10. Dæk dejen til med et klæde i 20 min.

  11. Imens laves der remonce.

  12. Smelt brunfarin, muscovado og smør i en gryde.

  13. Når det hele er en ensartet masse tilsættes fløde.

  14. Sluk for varmen når fløden er fuldt inkorporeret.

  15. Med fingrene trykkes der fordybninger i dejen, der må helst ikke trykkes huller i dejen.

  16. Fordel remoncen på dejen.

  17. Bag den på nederste ribbe i 14 min.

  18. Nyd kagen afkølet, gerne med venner og familie.

Går godt til