Skip to main content

Congee med airfryer revelsben

Hvad er Congee egentlig?
Congee er en type risgrød, der er populær i mange asiatiske lande. Den laves ved at koge ris i en stor mængde vand eller bouillon i lang tid, indtil det har en grød-lignende konsistens. Congee kan spises alene, eller den kan smages til med forskellige ting, som kød, grøntsager, urter og krydderier. I nogle kulturer serveres den ofte til morgenmad, eller som en sygdomsret. Den er kendt for sin behagelige tekstur og sin evne til let at tage smag fra andre fødevarer.

Samlet tid
2 timer
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til 4 servering(er)

  • 4 store
    Revelsben
  • MARINADE
  • 3 spsk.
    Oystersauce
  • 1 spsk.
    Soyasauce
  • 1 spsk.
    Fishsauce
  • 1 spsk.
    Honning
  • 1 fed
    Hvidløg
  • 15 gr.
    Ingefær
  • CONGEE
  • 200 gr.
    Jasmin ris
  • 1 l.
    Vand
  • 40 gr.
    Hønsefond (flydende)
  • 0,5 dl.
    Sesamolie
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 30 gr.
    Ingefær
  • TOPPINGS
  • 1 håndfuld
    Peanuts
  • 1 bundt
    Frisk koriander
  • 1 spsk.
    Soyasauce
  • 1 spsk.
    Sesamolie
  • 1 bundt
    Forårsløg

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    40 min.
  • Tilberedningstid
    1 t. 20 min.

Fremgangsmetode

  1. Start med at marinere revelsbenene i en plastikpose i minimum 30 minutter. Så riv hvidløg og ingefær, tilsæt oystersauce, soyasauce, fishsauce og honning til posen med kødet.

  2. Når kødet er marineret i minimum 30 minutter, sættes det i airfryeren og tilberedes i 25 minutter på 200 grader. ( fra kold airfryer )

  3. Imens kødet tilberedes kan du gå i gang med din congee grød. Start med at rense risene ( skylles 3-4 gange )

  4. Hæld ris, vand og hønsefond i en gryde og sæt det til at koge – når det bulderkoger, skrues der ned på lav varme og der røres revet hvidløg, revet ingefær og sesamolie, samt 2 dl. vand ekstra i gryden.

  5. Lad nu risene simre videre til det bliver en grød konsistens – pas på at det ikke bliver for tørt, for så bliver risene helt klistret.

  6. Imens risene simrer videre, kan du lave dine toppings klar – så hak peanuts og snit forårsløgene.

  7. Når kødet er færdigt i airfryeren, tages det ud og snittes i bidder af 1 cm. tykkelse.

  8. Hæld din congee grød op i en skål og top med det lækre kød, saucer, peanuts, forårsløg og koriander – det er skide lækkert!
    VELBEKOMME!

Går godt til