Skip to main content

Ærtesuppe

Frisk, nem og lækker.

Samlet tid
30 min
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 5 servering(er)

  • 700 gr.
    Ærter
  • 600 ml.
    Hønsebouillon
  • 150 gr.
    Løg
  • 200 ml.
    Fløde
  • 25 gr.
    Olie til stegning
  • 25 gr.
    Citronsaft
  • 10 gr.
    Hvidløg
  • 4 gr.
    Salt
  • 8 gr.
    Friskkværnet peber
  • forslag til tilbehør.
  • Smør stegte broccoli
  • Stegt parmaskinke

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    20 min

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Hak løget og hvidløget i tern.

  2. Kom løgene i en gryde sammen med olie, salt og peber.

  3. Løgene skal brunes let.

  4. Tilsæt hønsebouillon og kog det i 5 min.

  5. Tilsæt ærterne og kog dem i 5 min. Hvis de koger forlænge mister de deres farve.

  6. Blend det hele sammen, den behøver ikke være helt glat, den må gerne have lidt struktur.

  7. Kom Fløde og citronsaft i suppen, og blend det lidt mere.

  8. Så er den klar til servering, evt med lidt brød, smørstegt broccoli og steg parmaskinke.

Går godt til