Skip to main content

Falafler

Knasende sprøde og fulde af smag, falafler kan virkeligt løfte en hver madpakke til nye højder.

Samlet tid
45 min
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser til Ca. 20 servering(er)

  • 480 gr.
    Drænet kikærter (2 dåser)
  • 240 gr.
    Løg
  • 50 gr.
    Persille eller frisk koriander
  • 45 gr.
    Hvidløg
  • 15 gr.
    Salt
  • 15 gr.
    Korianderfrø
  • 10 gr.
    Spidskommen
  • Evt. Mel
    Hvis dejen bliver for flydende.
  • 1-2 l.
    Olie til stegning.

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min
  • Tilberedningstid
    35 min

Fremgangsmetode

  1. Varm olien op ved middelvarme. Det er vigtigt at olien ikke er for varm, da de vil blive meget mørke inden de er færdige.

  2. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det hele sammen til en rimelig ensartet masse.

  3. Forsøg at lave en falafel (ca. 40 gr/stk) med en ske, hvis den ikke kan holde formen på skeen, så skal der lidt mel i blanding.  Dejen skal kunne holde samme, hvis ikke den kan holde nok sammen, så går den i stykker når den kommer i varm olie.

  4. Kom 3-5 falafler i olien ad gangen. Det kommer an på hvor stor gryde. Er, og hvor meget olie der bruges.

  5. Steg falaflerne i ca. 4 min.

  6. Læg de færdige falafler i en sigte eller på køkkenrulle.

Går godt til