Skip to main content

Harissa

Det er et af de produkter man kan købe, hvor spændeviden går fra meget mild til ekstremt stærkt. Og det er lidt at prøve sig frem, men det er heldigvis nemt at lave selv, så er det også nemmere at styre, hvorstærkt det skal være.

Samlet tid
25 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 8 servering(er)

  • 7-10 stk.
    Tørret chili efter eget valg
  • 2 store
    Røde peberfrugter
  • 5 fed
    Hvidløg
  • 2 spsk.
    Tomatpuré
  • 1 stk.
    saften fra en lime
  • 2 stk.
    Revet limeskal
  • 2 spsk.
    Ras el Hanout el. Garam masala
  • 1/2 dl.
    Olie
  • 2 tsk.
    Salt

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    5 min.
  • Tilberedningstid
    20 min.

Fremgangsmetode

  1. Tænd ovnen/airfryer på 230/200 og kom skyllede peberfrugt i fra starten.

  2. Kog en lille gryde med vand, og kom chilierne i sammen med under opkoget.

  3. Lad det koge i 2 min, og sluk derefter for varmen.

  4. Imens kommes de restende ingredienser i en blender/beholder.

  5. Når peberfrugten er har sorte pletter og er mør taget de ud af ovenen og skæres ud, så saften kan løbe lidt fra dem.

  6. Si vandet fra chilien og kom dem op i blender/beholder til de andre ingredienser.

  7. Tilsæt peberfrugten sammen med salten og blend det hele sammen til en ensartet masse.

  8. Kom det på mindre glas, og gem det i køleskabet. Det kan henkoges, men eller holder det ca. en uges tid på køl.

  9. Velbekomme.

Går godt til