Skip to main content

Soja/miso – marineret revelsben

Denne ret er lavet i sous vide, har man ikke en sous vide kan det og laves i ovnen, hvor man pakker kødet ind i sølvpapir og sætter ovnen på 80 grader.

Samlet tid
4.5 timer
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 3 servering(er)

  • 3 stk.
    Revelsben
  • Marinade
  • 1 dl.
    Soja
  • 20 gr.
    Miso (lys)
  • 2 fed
    Hvidløg
  • 5 gr.
    Chiliflager (valgfrit)
  • Glaze
  • 1/2 dl.
    Mørksirup
  • 1/2 dl.
    Soja
  • 1 spsk.
    Sesa frø

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    30 min
  • Tilberedningstid
    4 timer

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål og bland det sammen.

  2. Kom marinaden på kødet, og kom det i en vakuumposen og klargøre den til sous vide. Eller pak det ind i sølv papir hvis det skal i ovnen.

  3. Vandbads temperaturen for denne ret er 78 grader, og posen skal ligge i vandet  i 4 timer.

  4. 10 min inden kødet er færdigt:

    Tag en lille gryde og kom soja, sesam og sirupen i og varm det op ved lav varme.

  5. Efter fire timer varmes en pande op på høj varme.

  6. Tag kødet ud af posen, gem saften fra posen, til en sovs eller lign.

  7. Dup kødet med et rent klæde eller køkkenrulle.

  8. Kom lidt olie på panden og kom samtidigt kødet på.

  9. Det skal kun lige brunes på begge sider.

  10. Hæld den varme glaze ud og over kødet og pynt evt. med forårsløg.

  11. Velbekomme.

Går godt til