Skip to main content

Pandekager (Crêpe)

En crêpe har en mild, let sødlig smag, der komplimenterer næsten enhver form for fyld. Det er bare smagen af barndom, selvom man som voksen har fået dem flere gange!

Samlet tid
50 min.
Sværhedsgrad
Nem

Ingredienser til 12 servering(er)

  • 200 gr.
    Hvedemel
  • 4 dl.
    Mælk
  • 3 stk.
    Æg
  • 1 spsk.
    Sukker
  • 1/4 tsk.
    Fint salt
  • 1 tsk.
    Stødt kardemomme
  • 3 spsk.
    Mørkt øl
  • 25 gr.
    Smør til stegning

Samlet tid

  • Forberedelsestid
    10 min.
  • Tilberedningstid
    40 min.

Går godt til

Fremgangsmetode

  1. Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det hele sammen til en samlet masse og sæt den på køl i 30 minutter.

  2. Varm en flad pande op, gerne en pandekagepande.

  3. Tilsæt ca. 1 tsk. smør på panden og sørg for at fordele smøret på hele panden.

  4. Rør din pandekage dej igen, da den nogle gange godt kan skille lidt.

  5. Tag en suppeske eller hæld direkte fra skålen, ned i panden og tilføj kun lige nok til at dække bunden af panden, da disse pandekager skal være meget tynde.

  6. Gentag step 3, 4 og 5 igen og igen, indtil du har tømt skålen for pandekagedej, server eventuelt med vanilje is, syltetøj, sukker, flødeskum, nutella eller smør – der er mange muligheder, og lur mig om ikke din familie har en fast tradition for hvad der skal i pandekagerne? 😉

Går godt til